În fiecare oră se dă o spargere în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului au fost înregistrate aproape 4.000 de infracţiuni, de la furturi mărunte până la crime. Oamenii legii au în lucru şi 1.500 de dosare care figurează cu autor necunoscut şi sunt puţine şanse ca acestea să fie rezolvate.

Un studiu realizat de poliţiştii suceveni pe primul trimestru al anului 2010 a scos la iveală o statistică menită să creeze spaimă. La fiecare oră se petrece o infracţiune.


De la începutul anului s-au înregistrat aproape 4.000 de infracţiuni, ceea ce înseamnă că zilnic se petrec 24 de ilegalităţi.


„În perioada trimestrului I 2010, s-a consemnat un total de 3.902 infracţiuni, cu 40 mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut, cu un volum al criminalităţii de 552 de infracţiuni la 100.000 locuitori. Aşadar, Suceava se situeză pe locul 39 faţă de media naţională de 802 infracţiuni la 100.000 locuitori“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. În 2.355 de cazuri, oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale.


1.500 de dosare cu autor necunoscut


Singurul element îmbucurător este că infracţionalitatea din municipiu a scăzut uşor, cu 40 de cazuri mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Acest rezultat a plasat Suceava pe ultimul loc din ţară la volumul de infracţionalitate.


Cu toate acestea, poliţiştii au de furcă cu 1.500 de plângeri în care au fost reclamate furturi sau tâlhării, dar nu poate fi identificat autorul, Aceste dosare figurează în evidenţele poliţiştilor cu inscripţia A.N. (autor necunoscut).


Măsuri suplimentare de siguranţă


Din cauza acestor cifre, poliţiştii recomandă sucevenilor să-şi ia măsuri suplimentare de protecţie a bunurilor personale sau să-şi instaleze sisteme de alarmă sau antiefracţie pentru a-şi proteja locuinţele. Cea mai la îndemână soluţie este instalarea interfonului la uşa de intrare de la bloc. 


„Noi nu avem interfon la scară şi mereu fură cineva ghivecile cu plante din bloc sau grilajul de fier, nu mai zic de pomii din jurul blocului“
, a declarat Ştefania Aghiorghiesi, agent de vânzări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite