Suceava: În vacanţă la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: În vacanţă la pescuit
Suceava: În vacanţă la pescuit

Cel puţin şapte iazuri din jurul Sucevei sunt deschise pentru iubitorii sportului cu undiţa, la tarife cuprinse între 30 şi 100 de lei pe zi.

Sezonul la pescuit s-a deschis de aproape trei săptămâni, iar cei care au făcut o pasiune din statul pe malul bălţii nu pierd nicio oră de vreme bună în încercarea de a se întoarce acasă cu traista plină de peşte. Pasionaţii au de unde alege. În judeţul Suceava sunt mai multe bălţi unde, contra-cost, se pot relaxa cu undiţa în mână.

La Bosanci, Ipoteşti, Moara, Costâna, Grăniceşti, Mitocaş şi Mitocu Dragomirnei sunt câte două iazuri, iar la Dumbrăveni, unul singur. În toate acestea se poate pescui crap românesc, cten, caras, biban, roşioară, fitofag şi somn. Taxele variază între 30 şi 100 de lei pe zi. La o chitanţă de 30-50 lei, pescarul poate duce acasă capturi care cântăresc până la cinci kilograme. Pentru 100 de lei are inclus în preţ 10 kilograme de peşte.

Mercurial pescăresc

La magazinele de profil din Suceava pasionaţii găsesc de la nadă vie până la momeli, care le asigură capturi mulţumitoare. Preţurile variază de la 30 de bani până la 50 de lei. Lansetele şi vergile costă între 15 şi 550 de lei, iar cizmele între 60 şi 240 de lei. Vestele, costumele de ploaie sau pelerinele merg de la 20 până la 90 de lei. O barcă pneumatică complet utilată costă 1.450 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite