Suceava: Imaginea sucevencelor, prioritară şi pe criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Imaginea sucevencelor, prioritară şi pe criză
Suceava: Imaginea sucevencelor, prioritară şi pe criză

Sucevencele sunt dispuse să renunţe la o parte din bugetul alocat alimentelor pentru a-şi achiziţiona crema sau rujul mult dorit.

Comercianţii de produse cosmetice simt din plin criza financiară. Chiar dacă doamnele nu au renunţat la produsele de îngrijire şi înfrumuseţare, ele nu mai cheltuiesc ca altădată şi caută în special promoţiile şi imitaţiile originalelor. Pentru unii, încasările au scăzut chiar şi cu 75%. „Au scăzut vânzările de când e criză şi, deşi am redus preţurile la toate produsele, am încasat doar un sfert faţă de anul trecut“, a declarat Viorica Fodor, vânzătoare la o tarabă.

Ca să se menţină frumoase, unele sucevence ar face mai degrabă economie la mâncare decât să renunţe la un produs cosmetic. „Eu sunt dispusă să renunţ la o felie de pâine şi să-mi strâng bani pentru a-mi cumpăra un ruj“, a declarat Gabriela Neagu, pensionară.

„Preferă imitaţiile produselor originale“

Altele încearcă să se descurce cu cosmeticele aflate pe stoc. „Mai am produse vechi, pe care încerc să le termin. Îmi iau doar strictul necesar“, a declarat Irina Grigoraş, şomeră. Produsele la ofertă sunt cele mai căutate. „Toate clientele mă întreabă mai întâi ce am la ofertă şi apoi ce este mai ieftin şi mai bun“, a spus Elena Saghin, vânzătoare. Cel mai greu, îşi găsesc stăpân parfumurile. „Stau în raft foarte mult timp, vând unul sau două maxim în fiecare lună“, a explicat Elena Saghin.

În standul său găseşti ape de toaletă între 35 şi 285 de lei, produse originale, dar care nu-şi găsesc clienţii, deşi le-au fost reduse preţurile. „Lumea preferă imitaţiile produselor originale“, a adăugat vânzătoarea. 

Cele mai căutate produse cosmetice în această perioadă nu sunt dintr-o anumită gamă sau cele din plante speciale, ci cele mai ieftine. Iar dacă înainte de criză doamnele căutau şampoanele care aveau o anumită calitate, acum cel de urzică se potriveşte cel mai bine tuturor tipurilor de păr şi costă doar 7 lei. „Am revenit la moda mai veche. Cel mai bine se vinde acum şamponul de urzică“, a încheiat Elena Saghin. 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite