Ignatul, spectacol live la Muzeul Satului Bucovinean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la muzeu au respectat tradiţia şi anul trecut
Angajaţii de la muzeu au respectat tradiţia şi anul trecut

Muzeografii vor tăia un porc de 100 de kilograme cu două zile înainte de Crăciun

Sucevenii şi turiştii care îşi vor petrece Sărbătorile de Iarnă în Bucovina vor avea parte de evenimente de neuitat în fiecare zi. Manifestările cuprinse în programul „Crăciun în Bucovina“ de anul acesta vor avea loc în 28 de localităţi din judeţul Suceava.


Spre exemplu, la Putna, turiştii vor putea vedea grupurile de colindători care vor merge din casă în casă să vestească naşterea lui Iisus Hristos, pe 24 decembrie, încă de la ora 10.00.


Pe 25 decembrie vor avea loc două concerte de Crăciun, unul la Casa Muzeu, la ora 15.00, şi altul seara, la ora 23.00, la Mănăstirea Putna. A doua zi, artiştii de la Teatrul Popular „Ştefan cel Mare“ din Vicovu de Sus, cu călăreţi, personaje costumate de epocă şi buciume, Urşii de la Preuteşti şi Ceata de la Dolheşti vor face un adevărat spectacol la Primăria Putna.

Târgurile de Crăciun nu vor lipsi din Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, unde meşterii populari şi producătorii autohtoni îşi vor expune produsele.

Vezi aici programul complet al evenimentelor de "Crăciun în Bucovina"


Bunătăţi pentru turişti


Pe 22 decembrie, de la ora 9.00, la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc „Ignatul porcului“, unde cei prezenţi vor putea vedea pe viu ritualul tăierii porcului în Bucovina în compania muzeografilor suceveni care le vor spune turiştilor superstiţiile păstrate din străbuni.


„Avem un porc de aproximativ 100 de kilograme pe care l-am primit din sponsorizări, iar angajaţii noştri vor pregăti ca şi anul trecut preparatele din carne. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să vadă cum se pregătesc cârnaţii, caltaboşii, toba, dar şi alte preparate tradiţionale de Crăciun“, ne-a spus Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei. Tot joi, de la 19.30, în Catedrala Romano-Catolică din Suceava va avea loc un concert de colinde susţinut de Grigore Leşe. În perioada 23 - 31 decembrie, în parcarea Iulius Mall, sucevenii vor putea participa la „Săptămâna magică - Târgul de Crăciun“.


Spectacolul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi de Anul Nou va fi organizat pe 27 decembrie, pe esplanada din faţa Consiliului Judeţean.

_________________

Program de un milion de lei
Manifestările din cadrul programului „Crăciun în Bucovina“ sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“. Programul îşi propune să promoveze datinile şi obiceiurile din Bucovina pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori. Valoarea totală a programului se ridică la un million de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Suceava fiind de aproape 15.500 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite