ISU Suceava îşi deschide porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii le pot arăta vizitatorilor cum salvează vieţile victimelor din accidentele rutiere. Arhivă
Pompierii le pot arăta vizitatorilor cum salvează vieţile victimelor din accidentele rutiere. Arhivă

Porţile Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se deschid din nou pe data de 12 octombrie pentru sucevenii interesaţi. 

Ziua Porţilor Deschise se va organiza în fiecare subunitate între orele 10.00 – 14.00, prilej cu care vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora.

Manifestarea are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc în fiecare an în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie şi recunoaşte în acelaşi timp vulnerabilitatea populaţiei, cât şi capacitatea acesteia de a face faţă dezastrelor. 

“Dezastrele nu sunt fapte de viaţă care nu pot fi schimbate, ci un rezultat al vulnerabilităţii omului la riscuri naturale. Nu putem opri dezastrele naturale să se producă, dar putem şi trebuie să dotăm cât mai bine indivizii şi comunităţile pentru a face faţă dezastrelor naturale, iar o sursă vitală a rezistenţei în faţa dezastrelor o reprezintă progresele ştiinţifice şi tehnologice, precum şi aplicarea acestora în domeniul reducerii dezastrelor”, a precizat colonelul Ioan Burlui, seful ISU Suceava.

La acţiunea de miercuri sunt aşteptaţi toţi sucevenii interesaţi dar şi şcolarii şi preşcolarii din judeţul Suceava care vor primi lecţii de comportare în caz de dezastre.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite