I-au furat din casă banii de înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 82 de ani din Şaru Dornei a rămas fără pensiile adunate ani de-a rândul după ce a fost atacat de doi tineri. „Hoţii au bătut la uşă şi mi-au dat cu spray în ochi, apoi m-au lovit cu pumnul. M-am temut să nu mă omoare şi le-am spus unde ţin ascunşi banii“, povesteşte Gavril A. de pe patul de spital.

Poliţiştii au aflat abia zilele acestea despre incident, deşi furtul a avut loc acum o săptămână. Bătrânul le-a povestit vecinilor ce-a păţit, iar aceştia au chemat poliţia.


12 zile de spitalizare


Cei doi agresori, fraţii Mihai (20 de ani) şi Ionuţ Ţarcă (18 ani), i-au luat bătrânului toate economiile, în valoare de 4.200 de lei, bani pe care acesta îi păstra pentru înmormântare. Poliţiştii i-au identificat şi reţinut în scurt timp pe cei doi tineri.


Ei au povestit oamenilor legii că plănuiau să plece la muncă în Germania, dar nu aveau suficienţi bani, aşa că s-au gândit să „împurumute“ de la victimă. Suma furată nu a mai putut fi recuperată deoarece hoţii au avut grijă să o cheltuie în cele cinci zile de libertate, până au fost prinşi.


„Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi la Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată“, a spus Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava. Dacă propunerea este aprobată, aceştia vor sta după gratii 29 de zile până la închiderea anchetei şi riscă până la cinci ani de puşcărie.


Victima tâlhăriei are nevoie de 12 zile de spitalizare deoarece, pe lângă faptul că este tot înţepat superficial cu cuţitul, are şi probleme mintale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite