Suceava: Pârtie nouă la Gura Humorului din luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Pârtie nouă la Gura Humorului din luna octombrie
Suceava: Pârtie nouă la Gura Humorului din luna octombrie

Noua pârtie de schi din oraşul Gura Humorului este aproape de finalizare. Aceasta va fi cea mai modernă pârtie din judeţul Suceava şi va avea o lungime de 1.478 metri, cu o diferenţă de nivel

Noua pârtie de schi din oraşul Gura Humorului este aproape de finalizare. Aceasta va fi cea mai modernă pârtie din judeţul Suceava şi va avea o lungime de 1.478 metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri.
„Pârtia se construieşte în zona Ariniş şi va fi finalizată în luna octombrie. Investiţiile se realizează în cadrul proiectului Popas, care, pe lângă construcţia pârtiei, mai presupune şi amenajarea parcului din Lunca Moldovei, zona Ariniş”, a spus Marius Ursaciuc, primarul din Gura Humorului. Valoarea totală a proiectului este de 10,5 milioane de euro.

Telescaunul a fost montat

Din această sumă, aproape 5 milioane de euro sunt fonduri europene, 1,66 milioane de euro sunt bani de la bugetul de stat, iar 3,88 milioane de euro  reprezintă fonduri proprii ale Primăriei Gura Humorului. Sistemul de transport cu telescaunul a fost montat deja, iar lucrările care se vor derla în perioada următoare vizează strict amenajarea partiei de schi.

Terenuri de sport şi piscină în parc

Pentru ca traseul să fie la standarde europene vor fi achiziţionate şi cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, iar infrastructura rutieră spre pârtie va fi modernizată în totalitate. În paralel cu investiţia la pârtia de schi, se lucrează şi la modernizarea parcului Ariniş, unde vor fi construite trei terenuri de sport, o piscină în aer liber, una acoperită şi un bazin de înot pentru copii.
„Recent au fost finalizate lucrările de modernizare a drumului care face legătura dintre Voroneţ spre pârtia de schi, precum şi parcarea care va deservi pârtia. După finalizarea investiţiilor, zona Ariniş va deveni una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Suceava”, a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite