Suceava: „Francesca” vine la Gura Humorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: „Francesca” vine la Gura Humorului
Suceava: „Francesca” vine la Gura Humorului

Filmul ce a iscat controverse în Italia poate fi vizionat la Festivalul Internaţional de Film „Toamnă la Voroneţ”.

Sucevenii care doresc să vizioneze filmul "Francesca", ce a iscat controverse în Italia, fiind interzisă rularea acestuia în cinematografe, au ocazia să-l vadă în cadrul Festivalului Internaţional de Film „Toamnă la Voroneţ”.

35 de filme din patru ţări

În cadrul festivalului aflat la cea de-a XXIX-a ediţie ce se va desfăşura în perioada 11 – 14 octombrie la Gura Humorului, vor concura 35 de filme de scurt şi mediu metraj realizate în România, Republica Moldova, Germania şi Canada.

De asemenea vor mai concura şi 21 de filme studenţeşti de scurt metraj din centrele universitare Cluj Napoca şi Bucureşti, în cadrul a trei categorii: film documentar, diaporamă şi artă fotografică.

Invitatul de onoare al Festivalului este regizorul Andrei Blaier, în prezenţa căruia vor fi proiectate filmele „Urgia” şi „Prin cenuşa imperiului”, precum şi „Poliţist, adjectiv”,  „ Amintiri din epoca de aur” şi  controversata peliculă „Francesca”.

Marele premiu – 1.000 de euro

Ca orice eveniment ce se respectă, marele premiu al Festivalului Internaţional de Film „Toamnă la Voroneţ”, va fi în valoare de 1.000 euro, la care se adaugă şi trofeul „Toamnă la Voroneţ”.

Premiul va fi înmânat în data de 14 octombrie când, între orele 11.00 şi 12.00, are loc Festivitatea de premiere, urmată de Gala Laureaţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite