Suceava: Hramul sucevenilor produce tone de gunoi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din centru nu au folosit sacii menajeri împărţiţi de autorităţi

Esplanada Casei de Cultură a ajuns depozit de resturi menajere. La fel de supărătoare pentru locuitori este şi problema cerşetorilor.

Sucevenii şi cei care au venit la zilele oraşului au reuşit într-o singură zi să lase în urma lor peste 10 tone de gunoi. „Nu ne aşteptam la atât de multe resturi menajere, credeam că majoritatea vor veni sâmbătă, nu în timpul săptămânii”, a declarat Adrian Niculescu, directorul firmei de salubritate.

Surprinşi de numărul mare de oameni care au venit în după-amiaza primei zile de sărbătoare, conducerea firmei de curăţenie a suplimentat personalul pentru a face faţă cerinţelor. Deşi s-au împărţit peste 2.000 de saci menajeri comercianţilor de pe esplanada Casei de Cultură, celor de la Cetatea de Scaun şi celor din Burdujeni, aceştia nu i-au folosit. „Ar fi fost mult mai simplu pentru noi dacă toţi comercianţii ar fi pus gunoiul în acei saci şi i-am fi colectat pe toţi la un loc, dar ei au aruncat deşeurile prin diferite locuri”, a mai spus Niculescu. 

Cerşetorii îşi fac drum printre terase

Pe lângă mirosul de nesuportat al grătarelor, sucevenii mai au de suportat şi insistenţele cerşetorilor care sunt la tot pasul. Aceştia devin foarte agasanţi în momentul în care treci pe lângă ei şi-i ignori.

Unii chiar profită de buna dispoziţie a celor care se află pe terasele din centru şi atentează la bunurile lor personale. Pentru a preveni această situaţie, Jandarmeria şi Poliţia Comunitară au trimis cinci patrule mobile pe raza centrului.
„Este atât de multă mizerie în centru, pe la tarabe şi printre mese, încât nu îmi mai vine să merg. Mai ales că trebuie să stau şi în mirosul ală sufocant, iar pe căldura asta se accentuează şi mai tare”, a declarat Vasile Gheorghiţă, muncitor.
Uleiul rânced lăsat de comercianţi chiar pe trotuarele din centru provoacă un miros greu de suportat. „Cel mai greu va fi atunci când va trebui să curăţăm esplanada de uleiul scurs de la tarabe. Avem o spumă specială, degresantă, pe care o vom folosi la sfârşitul evenimentului”, a încheiat Niculescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite