Gunoaiele sucevenilor, plimbate prin tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoaiele sucevenilor, plimbate prin tot judeţul
Gunoaiele sucevenilor, plimbate prin tot judeţul

Sucevenii nu vor mai avea unde să-şi ducă gunoiul din 2010, după ce groapa din Fălticeni va fi închisă. Groapa ecologică de la Moara s-a pierdut în acte.

Procesul de finanţare a lucrărilor este atât de greoi încât noul depozit ecologic nu va fi deschis la timp până să se închidă groapa din Fălticeni, acolo unde sucevenii îşi depozitează momentan deşeurile menajere. Primarul Ioan Lungu spune că transportul şi depozitarea deşeurilor vor costa mai mult în aceste condiţii.


„Plătim costuri suplimentare destul de mari pentru transportul deşeurilor menajere la Fălticeni, iar închiderea ei devine o problemă spinoasă. Pentru găsirea unei soluţii voi avea discuţii şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur”, a declarat ieri Ioan Lungu. Din bugetul Consiliului Judeţean se va disponibiliza o sumă de 300.000 de lei pentru aceste operaţiuni, după închiderea gropii din Fălticeni.


Toate gropile trebuie închise anul viitor


Finanţarea noului depozit se ridică la suma de 42 de milioane de euro, bani care trebuie să acopere construirea a două depozite ecologice de deşeuri menajere la Moara şi Pojorîta, precum şi alte cinci staţii de transfer a acestora. Conform hotărârilor impuse de Uniunea Europeană municipiul Suceava este obligat să construiască o groapă ecologică pentru depozitarea deşeurilor menajere.


Timpul limită de execuţie a lucrărilor este vara anului 2010, când restul gropilor existente în judeţ vor fi închise definitiv. Deocamdată însă, abia a fost finalizată documentaţia pentru obţinerea finanţării. Aceasta a fost trimisă spre analiză şi aprobare, până la sfârşitul anului, la Comisia Europeană de la Bruxelles.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite