Gropile au stricat socotelile de Sărbători ale şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O groapă din zona staţiei de autobuz Orizont îl forţează pe un şofer să intre foarte aproape de trotuar
O groapă din zona staţiei de autobuz Orizont îl forţează pe un şofer să intre foarte aproape de trotuar

Zeci de conducători auto au ajuns la service din cauza craterelor apărute după topirea zăpezii. Şoferii sunt nevoiţi să conducă cu viteza melcului ca să nu-şi distrugă maşinile, fapt care provoacă ambuteiaje în tot oraşul.

Zecile de „cratere“ apărute pe străzile din Suceava odată cu topirea zăpezii sunt aproape de a paraliza traficul auto, în principal în centrul oraşului.
Şoferii sunt cu atât mai nemulţumiţi, cu cât zilnic sunt în pericol să rămână pietoni. „Sincer, nu mai ştiu pe unde să mă mai bag. Până mai ieri era doar o câte o groapă pe ici, pe colo, însă acum sunt cu zecile. În toate rişti să rămâi fără roţi, căci sunt foarte adânci“, spune revoltat Ionel Rotariu, agent vânzări.


Capcane pe strada Prieteniei


Cele mai afectate de gropile care au răsărit după dezgheţ sunt străzile de la periferie, dintre blocuri. Pe strada Prieteniei din cartierul Burdujeni au răsărit, pe o distanţă de doar trei metri, cinci gropi ale căror adâncimi variază de la câţiva centimetri până la câteva palme. Sucevenii care ajung în zonă trebuie să dea dovadă de multă îndemânare pentru a-şi salva maşina de la avarii serioase.


Din cauza sării şi a nisipului folosite pentru deszăpezire, gropile s-au înmulţit peste noapte şi pe drumurile principale. Astfel, între staţia şi sensul giratoriu de la Orizont, spre Primăria Burdujeni, şoferii sunt nevoiţi să apese des frâna şi să meargă cu viteza întâia. Şoferii care circulau ieri în zonă îşi descărcau nervii. „Nu am văzut o groapă apărută peste noapte şi am intrat direct în ea. Mi-am stricat bucşele şi am fost nevoit să scot bani din buzunar. De ce oare aştia de la Primărie nu folosesc soluţie care să nu distrugă şoselele?“, a răbufnit Ovidiu Corcoduş, curier. Una dintre cele mai problematice zone din oraş rămâne însă centrul municipiului. În urma lucrărilor  la reţelele de canalizare, zona centrală arată ca după bombardament, fiind împânzită de şanţuri şi gropi.


Banii pentru urători, cheltuiţi pe bucşe


Muncitorii s-au apucat de treabă abia în noiembrie şi au fost surprinşi de prima zăpadă. Din acest motiv,  au apucat doar să mai peticească drumurile pe alocuri. Craterele şi şanţurile care îi exasperează pe şoferi îi îmbogăţesc pe cei de la service-urile auto. „Cred că în ultimele două zile am avut cel puţin 30 de clienţi. Toţi se plâng că nisipul a stricat asfaltul şi că sunt nevoiţi ca în timpul Sărbătorilor să scoată sute de lei pentru reparaţii“, a declarat Aurel Dornache, mecanic auto.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite