Groapă eternă dintre blocuri, marcată cu o cruce de locatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un anonim a făcut o glumă macabră, semnalizând un canal „uitat“ de autorităţi de luni întregi

Cartierul Burdujeni din municipiul Suceava oferă de câteva zile un adevărat spectacol. Nu este vorba de vreo trupă adusă cu ocazia vreunui eveniment, ci de o groapă şi o cruce care au „răsărit“ printre blocuri.


Lungă de aproximativ şapte metri şi adâncă de aproape doi metri, groapa a fost „ornată“ zilele trecute cu o cruce de lemn, pe care a fost scris şi un mesaj. „Aici zace o groapă. Născută Iulie 2011. Decedată...? 2050 poate“, scrie ironic pe crucea amplasată la capătul gropii. Ea este săpată în apropiere de Biserica Sf. Andrei din Burdujeni, lângă un chioşc de tablă în care până nu de mult a funcţionat un magazin de pompe funebre.


Groapă săpată pentru o ţeavă de la ACET Suceava


Oamenii care trec prin zonă îşi fac cruce şi se minunează de cele întâmplate, dar îl felicită pe cel care a avut ideea de a aşeza crucea, considerând că doar aşa pot fi sensibilizate autorităţile.


„Crucea este arma împotriva diavolului, iar groapa locul unde se îngroapă ceva, în cazul de faţă o ţeavă. Lăsând gluma la o parte, groapa asta e foarte periculoasă, e lângă parcul unde se joacă mulţi copii. Groapa stă neacoperită de câteva luni de zile şi cine a pus crucea bine a făcut, poate că se ocupă cineva să pună pământ peste ea“
, a spus Vasile Jidiuc, unul dintre sucevenii care locuiesc în zonă.


Între timp, autorităţile locale sucevene au reuşit să afle şi cum s-a ajuns aici. Terenul pe care se află groapa este proprietate privată şi aparţine unei anume Viorica Ungureanu. În primăvara acestui an, femeia a cerut celor de la ACET Suceava să modifice un racord la o ţeavă de apă la instalaţiile pe care această societate le avea pe terenurile ei. „Au venit şi au săpat acolo, iar mai departe trebuiau să devieze conducta de apă şi să facă probele de presiune, iar la final să acopere groapa. De câteva luni tot le spun să-şi termine treaba, dar până acum toate demersurile au fost fără folos“, a explicat Viorica Ungureanu.


Femeia spune însă că nu ştie cine a montat acea cruce şi afirmă că toată vina este în curtea firmei ACET, care nu şi-a făcut treaba în mod corespunzător.

___________________

Alte 6 milioane de euro pe străzi
Un nou proiect finanţat cu fonduri europene, în valoare de 6 miloane de euro, pentru reabilitarea străzilor din municipiu, se află în faza de elaborare. Asta în condiţiile în care alte 9 milioane de euro au fost repartizaţi Sucevei de la UE pentru proiectele existente care n-au fost finalizate până în prezent, cele 14 străzi incluse fiind reparate doar în proporţie de 15%.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite