Suceava: Gripa porcină a suspendat cursurile la mai multe şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Gripa porcină a suspendat cursurile la mai multe şcoli
Suceava: Gripa porcină a suspendat cursurile la mai multe şcoli

Primăria va achiziţiona 25.000 de măşti de protecţie care vor fi distribuite în şcoli

Aseară au fost confirmate încă cinci cazuri noi. Este vorba de patru elevi de la Şcoala Creştină Filadelfia şi de un bărbat de 30 de ani, care s-a întors de la Iaşi.

Gripa porcină se răspândeşte cu repeziciune în Suceava, numărul bolnavilor ajungând în prezent la 29. Ultimele cinci cazuri au fost confirmate aseară de specialiştii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. „Este vorba de patru elevi de la Şcoala Filadelfia, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, şi un bărbat de 30 de ani care s-a întors de la Iaşi, unde fusese în vizită“, ne-a spus Ana Şvaiţei, şeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Măşti în şcolile din oraş

La Şcoala Filadelfia s-au înregistrat până-n prezent nouă cazuri. Pe lângă acestea, miercuri, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul A H1N1 un elev în vârstă de 18 ani de la Seminarul de Teologie şi o femeie de 21 de ani, întoarsă recent din Iaşi. Cei doi sunt izolaţi la domiciliu.

După ce Şcoala Creştină Filadelfia a fost închisă, fiind considerată un focar de infecţie, ieri au fost suspendate cursurile şi la Seminarul Teologic. Conducerea instituţiei a luat această măsură după ce la triajul epidemologic au fost depistaţi mai mulţi elevi cu efecţiuni respiratorii. În zilele următoare, toţi elevii din municipiul Suceava vor primi gratis măşti de protecţie. Primarul Ion Lungu a anunţat că va achiziţiona 25.000 de măşti, iar pentru această investiţie au fost alocaţi 50.000 de lei. În şcolile din oraş învaţă 21.000 de elevi, iar restul măştilor vor fi împărţite cetăţenilor.

„Preşcolarii sunt cei mai expuşi virusului, iar împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică vom lua măsuri de protecţie, astfel încât să încercăm să limităm îmbolnăvirile“, a declarat primarul Lungu. Părinţii sunt foarte încântaţi de măsura edililor. „Este foarte bină că primarul se gândeşte la copiii noştri. Nu este o cheltuială aşa mare pentru Primărie să cumpere atâtea măşti, ţinând cont de faptul că o mască costă 50 de bani“, a afirmat Veronica Maioru, bucătăreasă.

Medicamente antivirale de la Iaşi
Numărul mare de bolnavi a epuizat stocul de antivirale de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou“, astfel că s-a cerut ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dar şi al Ministerului Sănătăţii, care vor trimite medicamente. „S-a decis ca tratamentul pacienţilor confirmaţi să se facă la nivel judeţean, prin aprovizionarea periodică cu medicamente specifice de la Iaşi“, a declarat Marinela Grădinaru, director coordonator adjunct la Departamentul de Sănătate Publică şi Programe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite