Grevă spartă la Câmpulung Moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele din învăţământul sucevean au anunţat în scris Inspectoratul Şcolar Judeţean că vor face astăzi grevă, excepţie făcând profesorii din Câmpulung Moldovenesc.

„În Bulgaria s-a făcut grevă 30 de zile şi nu s-a rezolvat nimic. Nu credem că noi, într-o singură zi, vom rezolva ceva. Ne gândim la copii pentru că şi noi suntem părinţi. Au şi aşa emoţii foarte mari pentru că e primul an în care Bacalaureatul este organizat într-o formă nouă. Nu vrem să le prelungim emoţiile şi să le facem rău“, a motivat Carmen Grigore, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, zona Câmpulung Moldovenesc. Peste 600 de profesori din această zonă au venit azi la şcoală şi au ţinut orele. Cu toate că şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, a spus că elevii sunt obligaţi să vină la şcoală, chiar dacă profesorii fac grevă, cadrele didactice le-au spus contrariul.

Elevii sunt bucuroşi de o zi de vacanţă în plus
Astfel, elevii şi-au ascultat profesorii şi directorii şi nu au fost azi la şcoală, ei fiind cei mai fericiţi de greva dascălilor. „Mă bucur foarte mult de ziua asta liberă, aşa pot să dorm şi eu până mai târziu. Sper să nu se recupereze ziua şi să ne cheme în weekend la şcoală“, ne-a spus Ioana Sofronie, elevă în clasa a V-a. Şi profesorii de la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava au fost astăzi în grevă japoneză.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite