Suceava: Gospodinele continuă să-şi usuce rufele la vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii nu se sinchisesc şi, chiar dacă sunt pasibili de o amendă de 500 de lei, continuă să-şi etaleze în public garderoba spălată.

În urma unei hotărâri adoptate de municipalitate în urmă cu şase luni, privind ordinea publică, sucevenii care-şi întind rufele la uscat pe sârmele din faţa balconului sau cele din faţa blocului sunt pasibili de amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Împărţiţi în două tabere

Cu toate acestea, oamenii nu renunţă la această practică, la majoritatea balcoanelor atârnând rufe. Trecătorii nu-i privesc cu ochi buni pe cei care-şi arată cu nonşalanţă hainele proaspăt spălate. „Nu sunt de acord cu uscatul rufelor în public. În zilele noastre poţi găsi foarte multe soluţii pentru a evita să-ţi expui lenjeria intimă în faţa balconului. Eu am cumpărat un uscător de rufe şi îl aşez tot în balcon dar nu se vede din stradă”, a spus Viorica Miraţoi, pensionară. Unii suceveni nu par să fi auzit de o asemenea lege. Surprinşi în mod neplăcut, aceştia s-au grăbit să aducă diverse argumente contra. Deşi blocurile sunt amenajate cu uscătoare, majoritatea locatarilor se plâng că nu au acces la ele, fiind astfel forţaţi să improvizeze.

Autorităţile sunt indulgente

Alţii însă se revoltă şi acuză lipsa de spaţiu sau certurile între locatari care apar pentru o sârmă din uscătorul blocului. „Nu suntem de acord cu această lege. Nu avem locuri suficiente unde ne-am putea usca rufele. Sunt maxim zece sârme în uscător, pentru tot blocul, iar unii locatari se ceartă pe ele”, a declarat Margareta Hostiuc.


Amenzile au fost date doar în situaţiile absurde, când cetăţenii şi-au expus lenjeria intimă şi doar celor care locuiesc în apartamente cu vedere la străzile principale. Deocamdată nu se ştie câţi au fost amendaţi. „Nu avem astfel de statistici pentru că centralizăm datele pe legi, iar fiecare lege are câte 90 de articole şi este foarte greu de ţinut o evidenţă“, a declarat Constantin Străpuc, director adjunct al Poliţiei Comunitare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite