Suceava: Amor de mahala cântat de Tudor Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul vine la Suceava cu un repertoriu de cântece lăutăreşti

Sucevenii pot asculta creaţii din repertoriul lui Zavaidoc, Fărâmiţă Lambru, Romica Puceanu sau Dona Siminica.

Tudor Gheorghe va poposi mâine la Suceava, în cadrul unui turneu naţional de promovare a muzicii lăutăreşti vechi. Intitulat „Mahalaua, mon amour”, spectacolul recrează atmosfera cartierelor de periferie de altădată prin celebre cântece de dragoste sau de jale din repertoriul unor artişti precum Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Fărâmiţă Lambru, Romica Puceanu, Ionel Tudorache şi Dona Siminică.

Maestrul va fi acompaniat de Virgil Iordache la vioară, de Floricel Gheorghe la ţambal, de George Floricel la acordeon, de Liviu Preda la braci şi de Ionel Feraru la contrabas. Concertul are loc mâine, de la ora 19.00, în sala Casei de Cultură. Biletele costă 60 de lei şi pot fi achiziţionate de la secretariatul instituţiei.

Prezenţă redusă la spectacol

Până ieri la prânz se vânduseră doar 200 de bilete, în condiţiile în care aula are o capacitate de 700 de locuri, iar concertele susţinute de Tudor Gheorghe la Suceava în ultimii cinci ani au umplut sala până la refuz. „Este al patrulea concert Tudor Gheorghe la care merg. Cred  totuşi că preţul biletului e cam mare şi nu multă lume îşi permite să dea atâţia bani”, spune Lia Bardan, studentă. Turneul a început în data de 31 martie, la Craiova, cu un spectacol susţinut la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”. Au urmat, în aprilie, reprezentaţii în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Târgovişte, Galaţi, Craiova şi Vâlcea, iar în luna mai artistul a poposit la Timişoara, Braşov, Arad şi Alba Iulia. „Mahalaua, mon amour” este al doilea turneu naţional în 2009, după „Taina cuvintelor”, încheiat în luna februarie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite