Gerul îi mută pe boschetari în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele preiau cazurile grave
Ambulanţele preiau cazurile grave

Boschetarii din Suceava aglomerează spitalele. Conform Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, persoanele fără adăpost care ajung la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou“ trebuie să fie internate cel puţin trei-patru zile pentru a fi ferite de frig.

„Serviciul de Ambulanţă Judeţean împreună cu structurile de primire a urgenţelor din cadrul spitalelor vor trata cu maximă atenţie cazurile sociale, persoanele fără adapost sau fără capacitate de a se apăra contra frigului“, a declarat Alexandru Lăzăreanu, directorul instituţiei.


Se încălzesc cu alcool


El a precizat că aceste persoane nu trebuie să fie lăsate în stradă şi autorităţile locale trebuie să ia măsuri imediate de internare în cadrul spitalului, dacă au nevoie de îngrijiri medicale. Cei care nu necesită internarea vor fi transportaţi la Dumbrăveni, la Căminul Arhiepiscopiei. Potrivit directorul instituţiei, marea problemă este că mulţi suceveni consumă alcool şi apoi ies în frig, iar consecinţele pot fi fatale.


„Probleme au fost îndeosebi cu consumul de alcool. În loc să stea în casă ei, ies afară în ger, alcoolul le dă o stare de bine, nu simt gerul, adorm şi nu se mai trezesc“, a mai spus şeful Direcţiei de Sănătate Publică. Măsurile vin în urma a două cazuri de deces înregistrate în rândul persoanelor fără adăpost.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite