Gerul de peste noapte a ucis patru suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârstnicii circulă cu greu pe trotuarele pline de gheaţă
Vârstnicii circulă cu greu pe trotuarele pline de gheaţă

Frigul a făcut zeci de victime şi le-a dat bătăi de cap sucevenilor plecaţi de acasă. Trei oameni ai străzii au fost găsiţi îngheţaţi prin diferite zone ale oraşului, iar un sucevean a murit la spital.

Bărbatul a făcut stop cardiorespirator, a căzut în zăpadă, trecătorii au anunţat salvarea, însă a fost prea târziu. Doi dintre boschetari au murit aseară din cauza temperaturii scăzute din timpul nopţii. „Unul a murit la mine în Burdujeni, lângă Biserica «Sf. Andrei». Îl ştiam din vedere. Pe frigul acesta parcă nici în casă nu prea e comod, darmite afară. Ar trebui făcut un adăpost special pentru ei, să aibă un acoperiş şi căldură pe timpul nopţii“, a declarat Vasile Adomnicăi, zugrav. Sucevenii se mai confruntă cu o problemă şi anume căzăturile pe gheaţa de sub zăpadă. Dacă până ieri dimineaţă la spital au fost 10 persoane cu fracturi, entorse şi dislocări de şold, astăzi numărul s-a dublat.


Chiar dacă o mică parte dintre victime a necesitat internarea, leziunile pot crea neplăceri şi îi pot imobiliza la pat pe suceveni. Poliţiştii spun că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pietonii circulă pe unde apucă.  „Au fost cazuri în care oamenii au traversat prin loc nemarcat şi au alunecat în mijlocul străzii. Imaginaţi-vă ce tragedii se pot întâmpla deoarece, odată căzut în faţa maşinii, sunt şanse de 100% să fii accidentat. Noroc că se circulă cu 5 kilometri la oră“, a spus Nelu Ghergiu, poliţist. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite