Garsonieră în Centru, cât una la periferie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care îşi caută locuinţă cu două camere se pot gândi şi la cele din Centru, numai că trebuie să mai investească în îmbunătăţiri.

Blocarea pieţei imobiliare a determinat uniformizarea preţurilor la apartamente. Dacă până anul trecut diferenţa dintre două garsoniere similare era de cel puţin 10.000 de euro,  în funcţie de zonă, în prezent diferenţa s-a redus de zece ori. „Preţurile, în mare parte, s-au uniformizat. Nu mai există acea mare diferenţă de preţuri între o garsonieră din centrul oraşului şi una de la periferie, de exemplu în Burdujeni sau Obcini“, a declarat Marin Barbă, agent imobiliar.

Confortul stabileşte preţul

Astfel, cei care dispun de 25.000 de euro nu mai sunt constrânşi să-şi caute o locuinţă în zonele periferice ale oraşului, ci pot găsi o garsonieră în zona Zamca sau chiar în Centru, mai neîngrijită însă. „Preţurile locuinţelor nu diferă foarte mult, diferenţa fiind undeva în jurul sumei de 1.000 de euro. Pot fi cumpărate însă şi locuinţe din Centru cu acelaşi preţ de la periferie, singura diferenţă fiind dictată de confortul oferit“, a declarat Răzvan Dumitriu, agent imobiliar. În cazul apartamentelor cu două sau trei camere, diferenţa de preţ se situează între 1.000 şi 3.000 de euro, în funcţie de îmbunăţiri.

Apartamentele ieftine nu au îmbunătăţiri

Dată fiind diferenţa mică dintre preţurile locuinţelor din zonă centrală şi cele periferice, sucevenii aleg în număr tot mai mare apartamentele din Centru, chiar dacă nu au îmbunătăţiri.

„Mă gândeam la o garsonieră amenajată în Burdujeni, dar, având în vedere că diferenţele nu sunt mari, am ales pentru ceva în Centru. Voi avea timp să modernizez eu locuinţa după bunul plac“, a declarat Vlad Agavriloaie, comerciant.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite