Gală specială pentru olimpicii din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul este organizat pe trei secţiuni. Foto arhivă
Programul este organizat pe trei secţiuni. Foto arhivă

La evenimentul special s-au împărţit cadouri, s-a ascultat muzică simfonică şi s-a discutat liber pe diferite teme.

Cea de-a doua ediţie a Galei Olimpicilor, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a avut loc ieri în sala de sport a Conacului Domnesc. Au participat 176 de elevi premiaţi pe parcursul anului trecut la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare, 164 de profesori îndrumători şi 42 de directori şcolari. Potrivit IŞJ, scopul manifestării este sărbătorirea elevilor care au reuşit performanţe şcolare, dar şi a profesorilor îndrumători. 

Dulciuri, alături de medalii

„Particip pentru prima dată. Am fost surprinsă să văd ce amploare au dat manifestării. Credeam că ne vom întâlni elevi, profesori şi directori şi se vor da diplome. E frumos aşa“, a mărturisit Irina Lulciuc, profesor de limba franceză la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Suceava.
Elevii au primit medalii inscripţionate cu însemnele evenimentului, iar cei şase olimpici internaţionali au obţinut plachete, dar şi un papucel din material textil plin cu dulciuri, deorece evenimentul a avut loc în ziua dinaintea sărbătorii de Sfântul Nicolae. „Este un prilej foarte bun de a ne reîntâlni cu colegii cu care am participat la olimpiade“, ne-a spus Sabinne Marie Ţăranu, olimpică la limba română.

În cadrul programului a fost lansată a doua ediţie a publicaţiei „Albumul olimpicilor suceveni“, care cuprinde câte o pagină cu imagini şi texte reprezentative pentru promovarea elevilor, profesorilor îndrumători şi unităţilor şcolare cu performanţe în olimpiadele şcolare. Între premieri, discursuri şi dialoguri libere au avut loc două concerte de gală susţinute de o orchestră formată din membri ai Filarmonicii Moldova, Operei Naţionale Române şi studenţi ai Universităţii de Arte „Geoge Enescu“ Iaşi.

Prezent la eveniment în calitate de invitat, actorul Adrian Păduraru a ridicat elevii în picioare pentru a-şi primi aplauzele meritate, apoi profesorii îndrumători, pentru a fi aplaudaţi de elevi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite