Suceava: Fug de accidente cu maşini sfinţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Fug de accidente cu maşini sfinţite
Suceava: Fug de accidente cu maşini sfinţite

Mulţi suceveni apelează la preot când îşi cumpără maşină nouă

În speranţa că vor fi apăraţi de rele, oamenii mai plătesc slujbe pentru note bune la şcoală şi noroc în căsnicie.  

Din dorinţa de a fi feriţi de probleme, sucevenii dau crezare tot mai multor superstiţii. Fie că este vorba despre o casă nouă, un autoturism sau orice alt bun material mulţi proprietari evită să se folosească de lucrurile noi până nu le duc la preot.

Ceremoniile religioase sunt cel mai des solicitate pentru locuinţe. Astfel, când se mută în casă nouă, oamenii cheamă preotul pentru a le binecuvânta căminul. Scopul ceremonialului este să aducă armonie în viaţa celor care locuiesc în apartamentul respectiv. „Omul vrea ca biserica să-i binecuvânteze toate bunurile pentru a-L avea pe Dumnezeu aproape”, a explicat preotul Dorel Filip motivul pentru care sucevenii îşi sfinţesc bunurile.

Mulţi speră să scape de accidente

Speriaţi de numărul din ce în ce mai mare de accidente rutiere, unii au început să-şi sfinţească şi autoturismele. „Am dus maşina la preot. Sper că nu voi avea vreun accident de acum încolo”, ne-a spus suceveanul Daniel Amirunei.

Slujbele nu înlocuiesc vigilenţa la volan

Nu toată lumea scapă însă de probleme odată cu sfinţirea autoturismului. „Soţia mea a stat trei zile la o mănăstire din Moldova, a ţinut post, s-a rugat încontinuu şi în cele din urmă şi-a sfinţit maşina. După trei zile s-a izbit cu autoturismul într-un gard”, povesteşte amuzat Radu Nechifor, comerciant. Conform acestuia, incidentul soţiei sale este de-a dreptul hilar deoarece, în cinci ani de când conducea maşina, femeia nu a făcut niciun 
accident.

În ultima perioadă, moda sfinţitului lucrurilor personale i-a cuprins tot mai mult şi pe tinerii suceveni. Indiferent dacă sunt elevi sau studenţi majoritatea merg la biserică pentru a-şi binecuvânta carnetele şi cursurile astfel încât să ia note mari. Femeile merg la biserică şi pentru a-şi binecuvânta lenjeria intimă ori diferite inele, astfel încât să aibă noroc în descoperirea soţului perfect.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite