Frigul a paralizat transportul sucevean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii se pregătesc să urce în autobuzele-congelator
Călătorii se pregătesc să urce în autobuzele-congelator

Probleme apar şi în cazul trenurilor. Călătorii circulă, în funcţie de noroc, fie în garnituri îngheţate, fie în unele încălzite.

Temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă le dau mari bătăi de cap sucevenilor care sunt nevoiţi să călătorească atât prin oraş, cât mai ales în afara lui, indiferent de mijloacele de transport folosite. Astfel, în cazul autobuzelor, în funcţie de traseul străbătut precum şi de firma de transport, sucevenii riscă să îngheţe în maşini. De exemplu, cei care vor să călătorească pe rute scurte, spre Vatra Dornei ori Dorohoi, sunt nevoiţi să stea cu gecile pe ei deoarece majoritatea autobuzelor folosite sunt vechi şi nu mai pot fi încălzite corespunzător.


„Mă bucur că în sfârşit am ajuns, căci am îngheţat pe drum. A încercat şoferul să dea drumul la căldură, dar dacă autobuzul e vechi, ce putea face? E iarnă, trebuie să îndurăm“, a declarat Stela Axinte, casnică. Sucevenii care au însă drum la Bucureşti sau Timişoara sunt norocoşi. Explicaţia este simplă: firmele care transportă persoane pe rute lungi deţin autocare noi. „Am venit acum două zile de la Bucureşti şi, sincer, nu mi-aş fi dorit să cobor din autocar deoarece atmosfera era foarte plăcută. Nici nu am simţit frigul“, a spus Laurenţiu Drăgoi, student. 


Radiatoarele nu ajută


Cei care călătoresc prin judeţ au însă şi motive de bucuruie. Dacă în urmă cu câteva zile mijloacele de transport rămâneau blocate chiar şi timp de câteva ore în nămeţi, vremea bună din ultimele două zile a condus la înlăturarea omătului de pe şosele. „În acest moment nu sunt înregistrate probleme majore. Drumurile sunt destul de bune astfel încât se circulă în condiţii normale“, a declarat Florin Secrieru, angajat la Biroul de Informaţii al Autogării Suceava.

Frigul a pus stăpânire şi pe autobuzele care aparţin societăţii de Transport Public Local. Gerul se simte mai ales în timpul dimineţii şi al serii când, deşi şoferii dau drumul la radiatoare, acestea nu fac faţă.  „De fiecare dată când scap seara de la serviciu îngheţ în autobuze. Degeaba dau drumul şoferii la radiatoare că nu ajută la nimic. Un radiator şi un călător nu pot încălzi un autobuz de câţiva metri“, a declarat Cătălin Lupu, paznic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite