Suceava: Motto-ul edililor suceveni: nicio săptămână fără o stradă blocată (Galerie Foto şi Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Motto-ul edililor suceveni: nicio săptămână fără o stradă blocată (Galerie Foto şi Video)
Suceava: Motto-ul edililor suceveni: nicio săptămână fără o stradă blocată (Galerie Foto şi Video)

Sucevenii care speră la o ameliorare a condiţiilor de trafic trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Acesta este anul schimbărilor de conducte, fie ele de apă, termoficare sau canalizare.

Circulaţia rutieră în municipiul Suceava se desfăşoară din ce în ce mai greu. Aproape săptămânal, sucevenii află că li s-a mai restricţionat accesul pe încă o stradă, motiv pentru care pierd tot mai multe minute în trafic pentru a ajunge dintr-o zonă în alta.

Aseară a venit rândul str. Universităţii să fie închisă, de la ora 19.00, pentru executarea unor lucrări de înlocuire a conductei magistrale de termoficare.

Autobuze şi maşini deviate

Traficul prin centru, şi aşa haotic din cauză că şi alte artere importante sunt închise, a devenit un calvar. Practic, zona centrală a oraşului a devenit accesibilă doar de pe străduţele dintre blocuri.

Printre străzile închise pe anumite tronsoane din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor de apă, canalizare şi termoficare, amintim de Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu şi Vasile Alecsandri. „Apelăm la calmul şi răbdarea sucevenilor pentru a depăşi această perioadă aglomerată de lucrări ISPA”, a spus Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Şantierele au modificat şi traseele autobuzelor. Timp de mai bine de cinci ore, aseară, autobuzele au făcut rutele numai pe Calea Unirii, evitând bulevardul George Enescu. „Am hotărât să scoatem din circuit tot cartierul George Enescu, pentru că altfel nu se putea”, a declarat Darie Romaniuc, directorul Societăţii Transport Public Local Suceava. De asemenea, sute de maşini au fost deviate pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi George Enescu, astfel că traficul a fost aproape sugrumat.

De la şantiere, la dezvoltare urbană

Tranşeele pun însă la grea încercare nervii sucevenilor. „Nu puteau să le ia pe rând? Azi o stradă, mâine alta, până erau gata lucrările. Aşa au blocat străzile fără ca să rezolve ceva. Ne-au dat doar bătăi de cap” s-a plâns Ionel Bejinariu, agent vânzări.

Viceprimarul Viorel Seredenciuc susţine că „aceste săpături fac parte din proiectul utilităţi şi mediu“. „Anul acesta municipalitatea s-a axat foarte mult pe schimbarea conductelor, urmând ca anul viitor să punem în aplicare un proiect de dezvoltare urbană”, a precizat viceprimarul.

Proiectul urmăreşte refacerea centralelor termice şi a punctelor termice, reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie a agentului termic, contorizarea la nivel de consumator final, reducerea pierderilor cu 45% şi a preţului de producţie a căldurii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite