Fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cercetat penal de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava
Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava

Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava până la alegerile din luna martie a acestui an, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

Motivul pentru care a fost declanşată ancheta este o sesizare venită din partea Departamentului de Luptă Antifraudă din cadrul Guvernului României ca urmare a cheltuirii ilegale a unor bani obţinuţi din fondurile Comunităţii Europene.

Mai exact, Aurel Burciu este suspectat că a depus liste false din care rezulta că 312 şomeri au fost recalificaţi în cadrul proiectului intitulat „Centrul de training ocupaţional pentru şomeri CENTROS Suceava". În realitate, majoritatea persoanelor care ar fi trebuit să beneficieze de această reconversie profesională au declarat că nu ştiu nimic. În aceste condiţii, împotriva fostului prorector s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare de documente false în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţii Europene.

Angajată la bancă, prinsă delapidând banii clienţilor

Suma de care a beneficiat Aurel Burciu prin acest program finanţat din fonduri PHARE 2003 este de 75.000 de euro, iar banii trebuiau folosiţi pentru susţinerea unor cursuri de informare şi consiliere psiho-socio-profesională a şomerilor şi integrarea acestora pe piaţa socială

Referitor la acest subiect, Aurel Burciu a declarat doar atât: „Nu vorbesc despre acest subiect. Să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul".

Burciu a candidat şi pentru funcţia de rector la alegerile din acest an, dar a fost învins de Valentin Popa. Nemulţumit de rezultat, Burciu a contestat alegerile, iar acum cere o anchetă din partea ministrului Educaţiei.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite