Suceava: Programul Festivalului Păstrăvului de la Ciocăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Programul Festivalului Păstrăvului de la Ciocăneşti
Suceava: Programul Festivalului Păstrăvului de la Ciocăneşti

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului de la Ciocăneşti este programată anul acesta în perioada 14-16 august. Evenimentul debutează cu un colocviu care are ca

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului de la Ciocăneşti este programată anul acesta în perioada 14-16 august. Evenimentul debutează cu un colocviu care are ca tematică agroturismul. În cadrul întâlnirii vor avea loc discuţii despre creşterea păstrăvului, despre înfiinţarea păstrăvăriilor, dar şi despre gastronomie şi tradiţii legate de creşterea şi prepararea acestui tip de peşte în Bucovina.


Iubitorilor de păstrăv li s-a pregătit o surpriză în a doua zi de festival. Cei prezenţi vor lua parte la pregătirea unui borş de păstrăv şi a unei mămăligi, ambele de dimensiuni gigantice. Mâncarea ar urma să fie suficientă pentru aproximativ 1.000 de persoane, numărul vizitatorilor pe care autorităţile îi aşteaptă să se perinde în zilele de sărbătoare prin Ciocăneşti. Tot în cea de-a doua zi, turiştilor şi localnicilor le va fi prezentată o cobză de păstrăv uriaşă. Preparatul, gătit în premieră în urmă cu 50 de ani, este denumit astfel pentru că peştele este afumat la foc mic şi împachetat în crengi de brad, a căror formă seamănă cu o cobză.


Concurs de pescuit


Tot în cadrul festivalului va avea loc un concurs de pescuit păstrăv, în apele râului Bistriţa, dar şi un concurs gastronomic bazat numai pe preparate din acest peşte. În cea de-a doua zi a festivalului mai este pregătit un moment special, care îl va reprezenta pe Bogdan Vodă în scena descălecatului în Moldova, un moment marcant în istoria regiunii. Cea mai distractivă parte a festivalului se anunţă a fi tot sâmbătă, când vizitatorii vor avea posibilitatea să se plimbe cu pluta pe râul Bistriţa. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite