Suceava: Ce surprize găsiţi la Festivalul Medieval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Ce surprize găsiţi la Festivalul Medieval
Suceava: Ce surprize găsiţi la Festivalul Medieval

Evenimentul cuprinde piese de teatru şi lupte cu cavaleri

Pentru a reda cât mai veridic atmosfera din Evul Mediu, din Cetatea de Scaun a Sucevei vor răsuna şi salve de tun.

Turiştii care vin sâmbătă la Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare“, organizat între ruinele Cetăţii de Scaun a Sucevei, îşi pot duce copiii dimineaţă, de la ora 10.00, la piesa „Răţuşca cea urâtă“. O oră mai târziu, este programat „Păcală“, spectacol care va fi pus în scenă de Ordinul Cavalerilor de Sibiu.
Tot sâmbătă, curioşii pot sta de vorbă cu Cavalerii Cetăţii Bârsei, iar după-amiază, în jurul orei 15.00, în Pulberărie va fi prezent Ordinul Cavalerilor de Mediaş, care se va prezenta în faţa publicului cu spectacolul „Conducătorul de oşti“. Seara, amatorii pot lua lecţii de tir de la membrii Asociaţiei Gladius Dei din Sibiu. Tot ei vor deschide Şcoala de dans, în jurul orei 18.00. Un moment important din istoria locului va fi prezentat la ora 16.00, când este programată sceneta „Intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea Sucevei“.

Mii de participanţi la festival

„Doar în această seară au sosit circa 400 de persoane. De când a început festivalul, au venit aproximativ 4.000 de vizitatori“, a declarat muzeograful Marcel Catrinar, de la Complexul Muzeal Bucovina.  Curtea interioară a Cetăţii de Scaun va găzdui şi un concert de muzică medievală, care va începe sâmbătă la ora 18.55. În paralel, la Pulberărie se va desfăşura o prezentare de arme. Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi Garda Sighişoara le vor face doritorilor horoscopul medieval şi acte de împroprietărire. O altă atracţie a serii de sâmbătă seară este Turnirul Medieval.

Programul zilei de duminică

Duminică, în ultima zi de festival, cei care n-au urmărit piesele de teatru şi turnirele cavalerilor au prilejul să le vadă în reluare. Curtea interioară va aduna de la ora 10.00 copiii care vor dori să vadă „Sarea în bucate“, iar după ora 11.00, Ordinul Cavalerilor de Sibiu va deschide un atelier de dans medieval. De la ora 16.05 va începe o scenetă despre ospăţul lui Alexandru Lăpuşneanu, moment intitulat „Pe muchie de sabie“. Închiderea oficială va cuprinde un spectacol cu focuri, lupte şi dans medieval, ritualul „Arderea vrăjitoarei“, precum şi lupte între cavaleri.

Atmosferă ca în Evul Mediu

Cavalerii, asociaţiile şi ordinele medievale prezente la festival vor continua cursurile şcolilor de dans, tir şi prezentările de arme, menite să facă cât mai completă incursiunea vizitatorilor în spiritul perioadei medievale. „Este ca un joc pentru oameni mari, iar ei îl joacă foarte bine şi cu multă dăruire“, a spus Vasile Dumitraşcu, sucevean.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite