Festival de rock în Cetatea Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul care până acum era dedicat muzicii folk va avea în acest an în prim plan rock-ul, pentru a lărgi publicul ţintă. Organizatorii vor să promoveze trupele locale de rock pe scena naţională şi internaţională. Timp de patru zile, zidurile cetăţii vor adăposti sute de fani ai genului şi peste 20 de trupe.

Începând de joi, 18 august, şi până duminică, 21 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei va răsuna muzică rock, folk, jazz, soul, alternative şi experimental, interpretată de peste 20 de trupe din ţară şi străinătate.
Evenimentul, care până acum se desfăşura sub titulatura „La Suceava, în Cetate“ şi reunea trupe folk, poartă în acest an numele „Bucovina Rock Castle“ şi este organizat în cinstea atestării documentare a Târgului Sucevei.

Concertele încep la ora 19.00

„Folkul are deja tradiţie în Suceava, dar dacă nu extindem publicul ţintă, degeaba.Mi-a plăcut atât de mult cum petrece tineretul acesta care cântă rock, de aceea am decis ca în acest an ediţia festivalului să fie cu muzică rock“, a explicat Ion Drăguşanul, organizatorul Festivalului „Bucovina Rock Castle“, care a mărturisit că a aflat de generaţia rock din Suceava de la fiul său, solistul trupei Toy Machines. Concertele vor avea loc în fiecare seară de la ora 19.00. Joi, vor evolua formaţiile Lola and the Lovers din Italia, Traum din Bucureşti, Odyssey din Suceava, P.O.V. din Târgu Mureş, sucevenii de la Acid şi trupa din Siret Broken Strings.

Pe 19 august, urcă pe scenă trupele clujene Kumm, Alternativ Quartet, Chilli Familli, grupul Mat din Iaşi şi humorenii The Edge. Sâmbătă, festivalul continuă cu formaţiile Luna Amară şi Relative din Cluj-Napoca, Astero din Bucureşti, Toy Machines şi Demisec din Suceava. Ultima zi a festivalului este dedicată trupelor rock The Amsterdams din Bucureşti, Rava din Iaşi, Will Doo din Cluj-Napoca şi formaţiilor sucevene Fevers şi Aura Neagră. Prezentatorul Festivalului este suceveanul Doru Octavian Popovici, iar Andrei Teodor Drăguşanul va fi consultantul artistic şi coordonatorul nopţilor de spectacol.

„În Suceava există vreo 15 trupe de rock, însă le promovăm pe acestea şase pentru că sunt mari. Plus că sunt foarte multe nume mari din lumea rock-ului care au rădăcini în Suceava“, a încheiat Ion Drăguşanul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite