Festival European al Artelor la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii pot participa la tabere de pictură sau sculptură
Turiştii pot participa la tabere de pictură sau sculptură

Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului vor fi organizate tabere de creaţie, spectacole folclorice şi expoziţii.  

Muzica, artele plastice şi literatura se reunesc la prima ediţie a Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu“ de la Suceava. Deschiderea oficială a avut loc astăzi, în Sala Dom Polski, în prezenţa participanţilor la concursul internaţional de creaţie şi interpretare muzicală „Lira de Aur“.


Concert de pian


„Concursul dă o greutate deosebită acestui proiect. Este pentru prima dată când, sub acest generic, «Ciprian Porumbescu», se reunesc toate artele“, a precizat Sever Dumitrache, directorul Centrului Cultural Bucovina. În această seară, începând cu ora 19.00, pianista Ilinca Dumitrescu va interpreta lucrări din creaţia lui Ciprian Porumbescu în sala Auditorium „Joseph Schmidt“ a Universităţii „Ştefan cel Mare“. În programul festivalului sunt incluse tabere de creaţie, pictură şi sculptură, şi ateliere de confecţionat instrumente muzicale din lemn, organizate la Stupca. Mâine, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu“ Suceava, va avea loc un recital susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ, stabilită în Austria, cea care a câştigat „Lira de Aur“ în urmă cu 20 de ani.


Duminică, la ora 13.30 este programat un concert de gală susţinut de laureaţii Concursului „Lira de Aur“ şi Filarmonica Botoşani, la Casa de Cultură Suceava. Tot aici, la ora 19.30, va avea loc un spectacol al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ Bucureşti. Cap de afiş este actorul Alexandru Arşinel. La Stupca, între orele 14.30 şi 18.00, vor avea loc spectacole folclorice. Şi tot duminică va avea loc şi o slujbă de pomenire a compozitorului Ciprian Porumbescu. Festivalul este organizat de Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina, în colaborare cu primăriile din Suceava şi din comuna Ciprian Porumbescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite