Fermierii suceveni sunt aşteptaţi la APIA pentru acordarea subvenţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii sunt aşteptaţi cu cererile pentru subvenţia la motorină
Fermierii sunt aşteptaţi cu cererile pentru subvenţia la motorină

În această perioadă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Suceava se pot depune solicitări pentru patru categorii de subvenţii. Este vorba de subvenţii pentru păsări şi porcine, pentru agricultura ecologică, pentru motorină şi pentru asigurarea culturilor agricole.

Fermierii care vor să-şi deconteze valoarea accizelor pentru motorina consumată în agricultură sunt aşteptaţi până la sfârşitul lunii la sediul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Valoarea accizei decontate pentru anul 2011 este de 1,2 lei pentru fiecare litru de motorină. Tot până la sfârşitul lunii trebuie depuse solicitările pentru plata primelor de asigurare pentru culturile agricole.

„Beneficiarii sunt acei fermieri pentru care a fost admis acordul în prealabil de Finanţare. Ei depun la noi cererile trimestriale, cererile aferente motorinei utilizate în trimeszrul III, pe lîngă cerere vor depune la noi un centralizator care va cuprinde cantitatea de motorină achiziţionată în trimestrul III. Şi tot pînă la 31 decembrie sunt invitaţi fermierii pentru a depune cererile în vedrea solicitării ajutorului pentru rata primelor de asigurare”, a declarat Angela Coroleucă, director APIA Suceava.

Conducerea APIA Suceava a mai anunţat că cererile de subvenţii pentru păsări şi porcine pot fi depuse până cel târziu la 15 octombrie iar solicitările de subvenţii pentru agricultura ecologică pot fi depuse până cel târziu la 17 octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite