Femeie din Suceava, internată în spital cu o boală răspândită de căpuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajata unei societăţi de turism din oraşul sucevean Rădăuţi a ajuns la spital cu o boală extrem de gravă transmisă de căpuşe. Este vorba de boala Lyme cu care a fost diagnosticată femeia în vârstă de 35 de ani.

O altă persoană, tot din Rădăuţi, prezintă simptome similare, dar investigaţiile medicale nu au fost încă finalizate. Femeia suspectă de boala Lyme are 59 de ani şi a lucrat în secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.

Lyme mai este supranumită şi boala cu o mie de feţe, din cauza faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei le mimează pe cele ale altor boli. Reacţia individuală faţă de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici şi multitudinea de manifestări, iar cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari.

În caz contrar, se poate ajunge la o afecţiune cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice. În cazurile complicate, tratamentul poate dura şi ani de zile.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite