Femeia care îşi caută de şapte ani nepoatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domnica Varvaroi ţine fotografia cu Diana şi Cosmina, gemenele dispărute
Domnica Varvaroi ţine fotografia cu Diana şi Cosmina, gemenele dispărute

Domnica Varvaroi, din comuna Berchişeşti, a apelat la „Adevărul de Seară“, disperată că nicio altă instituţie a statului nu i-a fost de ajutor.

O suceveancă în vârstă de 66 de ani îşi caută disperată nepoatele pe care nu le-a mai văzut de când i-a murit fiica, mama fetelor, acum şapte ani.  Bătrâna crede că nepoţelele nu o duc prea bine cu tatăl lor. Femeia a apelat şi la Poliţie şi la Serviciile de Protecţie a Copilului în ultimii ani, însă fără să obţină vreun rezultat. Acum speră să-şi găsească liniştea sufletească, cu ajutorul„Adevărul de Seară“.

„Pe fete le cheamă Diana şi Cosmina, sunt gemene şi acum au nouă ani şi câteva luni. Nu le-am mai văzut de când trăia fata mea. La înmormântare tatăl lor nu le-a adus, iar de atunci nu mai ştiu nimic de ele“, povesteşte Domnica Vărvăroi, din comuna Berchişeşti.

Vrea să afle adevărul

Chiar dacă are o pensie de 350 de lei, bătrâna spune că poate să aibă grijă de nepoatele ei. Acum şapte ani, soţul fiicei decedate, Vasile Iacoboaie, locuia în localitatea Borca din judeţul Neamţ, însă la un moment dat a dispărut fără urmă. „La noi nu există nici un bărbat pe nume Vasile Iacoboaie. O ştim pe Domnica Vărvăroi, deoarece acum doi ani a depus la Protecţia Copilului Neamţ o scrisoare prin care spunea că doreşte să-şi găsească nepoatele. Am făcut demersurile necesare, dar nu le-am găsit la noi în judeţ“, a explicat Elena Bălăceanu, reprezentant al Primăriei Borca.

După moartea fiicei sale, bătrâna a dorit să afle adevărul despre cum s-au întâmplat lucrurile, însă a fost mereu împiedicată, când de rude, când de autorităţi. „Ana a fost găsită moartă în debara, cu o frânghie provizorie la gât. Eu cred că el a omorât-o, dar niciodată n-am ştiut care au fost rezultatele la autopsie. Nu ştiu cum a murit, de ce. Sunt bătrână şi nu ştiu cum să mă descurc, să aflu adevărul. Mi-e frică pentru nepoatele mele şi aş vrea să le găsesc, să ştiu măcar dacă sunt bine, că sunt crescute bine şi merg la şcoală“, spune bunica printre lacrimi.

Cei de la Criminalistică spun că pentru o astfel de situaţie, femeia trebuie să ceară redeschiderea cazului la Parchet, iar dacă cererea îi este aprobată, există posibilitatea să fie cerută şi dezhumarea cadavrului. Au existat cazuri în care, după ani buni, s-a reluat ancheta şi a fost descoperită adevărata cauză a morţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite