La Suceava nu sunt bani suficienţi pentru mobilierul necesar în clasele pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarele vor participa în săptămânile viitoare la stagii de formare
Învăţătoarele vor participa în săptămânile viitoare la stagii de formare

Înfiinţarea claselor pregătitoare, sau clasa 0 cum i se mai spune, este în pericol în municipiul Suceava. Şi asta pentru că autorităţile locale au precizat că nu au bani pentru achiziţionarea mobilierului necesar pregătirii şcolilor.

„O problemă importantă pe care trebuie să o rezolvăm este legată de mobilierul pentru clasa pregătitoare. Parţial au venit de la Guvern nişte bani cu această destinaţie, dar toate şcolile s-au plâns că acei bani nu au ajuns nici măcar pentru achiziţia tuturor băncilor necesare, în nici un caz pentru alte piese de mobilier. Vom avea discuţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar în cazul în care nu vor exista suplimentări de fonduri de la Guvern, vom face tot posibilul să acoperim necesarul din fondurile Primăriei Suceava", a explicat Ion Lungu.

Pentru amenajarea claselor pregătitoare ar fi nevoie de circa 500.000 de lei, bani prinşi în proiectul de buget, la începutul anului, pentru achiziţia de bunuri de inventar. Deocamdată, nu s-a făcut o estimare finală a sumelor necesare pentru mobilierul necesar clasei 0, dar reprezentanţii Primăriei Suceava spun că iau în calcul şi o suplimentare a fondurilor.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite