FOTOGALERIE Fabrica de cauciucuri din Milișăuți a luat foc din nou, după șapte luni de la explozia soldată cu doi morţi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit de la centrala tarmică a fabricii. Mai multe echipaje de pompieri se îndreaptă chiar acum spre incendiu. Până în prezent, nu a fost anunțat că ar fi vorba de vreo victimă.

Ora 14.00 Incendiul a fost lichidat de pompieri. Peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit. "Din cercetările noastre incediul a fost provocat din cauza unor defecțiuni la sistemul de alimentare al centralei, a scurgerilor de combustibil", ne-a mai spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Ora 12.00: Flăcările continuă să le dea bătăi de cap angaţilor ISU. Mai mult, există pericol de explozie pentru că în fabrică sunt materiale inflamabile. Pompierii încearcă să stingă incendiul de aproape patru ore.

image

Ora 11.00: Pompierii continuă să lupte cu flăcările, dar munca lor este înregunată de faptul că materiarul care arde, cauciucul, se inflamează foarte repede. Fumul de la incendiul produs în această dimineaţă la fabrica de cauciuri se vede de la o distanţă de trei kilometri.Pompierii au reuşit să stingă focarul de la magazia fabricii, unde erau ţinute foarte multe materiale inflamabile. Acum, angajaţii de la ISU încearcă să ţină sub control flăcările de la fabrică.

image

Ora 10.45 Reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava sunt la fața locului pentru a vedea care este situația. "Noi cercetăm accidentul ca eveniment periculos. Așteptăm și rezultatul achetei reprezentanților ISU să vedem ce a produs incendiul și foarte probabil vom sista activitatea firmei", ne-a spus Ionuț Crețuleac, șeful ITM Suceava.

Ora 10.20  "Lucrăm în continuare pentru localizarea incendiului. Intervenția este foarte dificilă deoarece cauciucul are o putere fantastica de a se inflama", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. La fața locului se află echipaje de la detașamentele din tot județul, Rădăuți, Siret, Vicov, Fălticeni, Gura Humorului, dar și pompierii voluntari de la Solca.

Ora 9.35: 10 echipaje cu 80 de pompieri intervin chiar acum la incendiul care a mistuit fabrica de cauciuc. Un echipaj SMURD se află la fața locului pentru a interveni în cazul în care cineva are nevoie de ajutor. Alte două echipaje de pompieri de la Detașamentul Rădăuți au plecat acum la fața locului.

Niciun angajat nu a fost rănit, însă fumul gros care iese este foarte toxic, potrivit pompierilor, viața lor fiind în pericol.

Ora 9.15: Istoria se repetă în cazul fabricii, la numai șapte luni de la explozia care a omorât doi muncitori, iar pe unul l-a rănit grav. Cu toate acestea, nimeni nu a fost tras la răspundere, iar fabrica și-a continuat activitatea. Patronul s-a ales în urma anchetei cu o amendă de 78.000 lei.

Vezi și:

Explozie la o fabrică de cauciuc din Suceava! Trei muncitori au fost răniţi!

Suceava: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de reşapare a cauciucurilor au murit

Suceava: Anchetă blocată în expertize tehnice

Vom reveni cu amănunte.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite