Suceava: Gurile de canalizare, iadul şoferilor suceveni (Galerie FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Gurile de canalizare, iadul şoferilor suceveni (Galerie FOTO şi VIDEO)
Suceava: Gurile de canalizare, iadul şoferilor suceveni (Galerie FOTO şi VIDEO)

Conducătorii auto îşi distrug maşinile pe străzile oraşului

Străzile sucevene au fost peticite timp de mai mulţi ani, însă spaţiile de canalizare s-a adâncit şi s-au transformat în adevărate „cratere“.

Căminele de canalizare de pe străzile Sucevei au devenit capcane periculoase pentru şoferii care circulă zilnic prin oraş.
 Una dintre zonele presărate cu astfel de „cratere“ este cea din apropierea staţiei de autobuz de la Kaufland. Pe o rază de doar câţiva metri se află trei guri de canalizare adâncite în şosea pe care, pentru a le ocoli, conducătorii auto trebuie să-şi pună la bătaie abilităţile speciale pe care le-au dobândit de-a lungul timpului la volan.

Slalom printre canalizări


De multe ori, şoferii sunt la un pas de a produce accidente. „Nu risc să-mi stric maşina, aşa că încerc să le ocolesc. E drept, mai intru si pe contrasens, însă numai când nu vine vreo maşină din faţă“, a spus Gabriel Bojorean, unul dintre şoferii care trec zilnic prin zonă. De altfel, pe toată lungimea străzii Universităţii există nenumărate gropi apărute din cauza gurilor de canalizare.


Locuiesc în zonă şi încerc pe cât posibil să ocolesc şoseaua. E plină de gropi şi risc să rămân fără maşină“, se plânge Tudor Vornicu, comerciant. Afectate de gurile de canalizare care s-au adâncit, creând cratere imense, sunt şi bulevardele. În apropierea Policlinicii, mulţi şoferi încetinesc până aproape de a opri maşina, speriaţi de gaura care le apare în cale. De asemenea, probleme de acest fel apar pe toată strada care leagă centrul oraşului de cartierul Burdujeni.

Lucrări de nivelare


Edilii suceveni susţin că ştiu despre problema gropilor de canalizare. „Gurile ori vor fi ridicate prin procedee speciale astfel încât să ajungă la acelaşi nivel cu şoseaua, ori vor fi înlocuite. Lucrările au început de câtva timp şi deja au fost înălţate canalizările de pe Calea Unirii, din dreptul Grupului Şcolar. Continuăm şi în alte zone“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimaul municipiului Suceava.

Şoferii renunţă la autoturisme

Din cauza drumurilor proaste unii dintre şoferi, sătui să-şi ducă lunar autoturismele la reparat, renunţă la maşina personală. „Nu-mi mai permit să dau 500 de lei lunar pe reparaţii. Mai bine plătesc bilet la autobuz şi ies mai ieftin. Parcă am trăi la sat“, se plânge Valentin Chir, inginer.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite