Suceava: Blestemul conductelor (GALERIE FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de suceveni din trei cartiere ale oraşului au rămas fără apă rece săptămâna trecută, după ce cinci ţevi s-au fisurat într-un interval de numai trei zile

ACET, societatea care administrează reţeaua de apă potabilă din Suceava, a intervenit la avarii cu o singură echipă.

Weekend-ul care tocmai a trecut a însemnat o perioadă de coşmar pentru mii de suceveni din trei cartiere ale oraşului. Din cauza vechimii, cinci ţevi de apă rece s-au spart, lăsându-i pe localnici fără apă timp de mai multe zile. Problemele au început încă de joi, când s-a fisurat o ţeavă din cartierul George Enescu.

Sosiţi la faţa locului, muncitorii de la ACET au oprit apa şi au început săpăturile pentru a repara conducta. Vineri dimineaţă, la nici 100 de metri de locul unde lucrau, o altă conductă s-a fisurat. „Timp de trei zile atât apa rece, cât şi cea caldă au fost închise. Noroc că am avut prieteni în alte zone ale oraşului, căci
altfel începeam să miros urât", s-a plâns Manuela Georgescu, studentă.

Avarii în lanţ sâmbătă

Blestemul conductelor sparte a continuat şi sâmbătă, pe trei străzi diferite. Prima zonă afectată a fost cartierul Mărăşeşti. Sâmbătă dimineaţă, sucevenii din zonă au rămas fără apă rece, după ce o conductă s-a fisurat în faţa Catedralei, chiar sub un autoturism parcat pe marginea străzii. Pentru a putea interveni, lucrătorii ACET au îndepărtat maşina cu o macara. În timp ce remediau defecţiunea, muncitorii au fost alertaţi despre încă o avarie, care a avut loc la câteva sute de metri distanţă, pe strada Profesor Leca Morariu. Conform declaraţiilor locuitorilor din zonă, ţeava s-ar fi spart vineri noaptea, în jurul orei 23.00.

„Nişte vecini au sunat la ACET şi au reclamat problema. Nu s-a făcut însă nimic", s-a plâns unul dintre aceştia.

Reporterii „Adevărul de Seară" au semnalat problema din Areni echipei de la ACET care repara ţeava de pe Mărăşeşti. „Ni s-a raportat problema, însă nu avem ce face. Întâi reparăm conducta de aici, apoi mergem pe George Enescu şi abia după aceea vom ajunge pe Leca Morariu", a declarat unul dintre muncitori.

Trei luni fără apă caldă la Suceava

Conductele de apă foarte vechi din oraş, unele 30 de ani, vor fi schimbate în această vară pe o distanţă de 5,3 kilometri. Drept urmare, începând cu data de 1 iulie, sucevenii vor rămâne fără apă caldă pentru cel puţin trei luni. Iniţial lucrările erau programate să înceapă pe data de 15 iunie, însă autorităţile locale au hotărât să le amâne până după „Zilele Sucevei".

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite