Executările silite sunt blocate de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare lună sute de suceveni ajung să fie executaţi silit din cauza datoriilor neachitate la bănci sau la diverse firme. „Merg aproape zilnic la executare pentru maşini aflate în proprietatea societăţilor de leasing care vor să-şi recupereze bunurile“, spune Paula Belibou, executor judecătoresc. Executorii au de lucru din plin, dar se plâng că munca lor nu are nicio finalitate.

Facilităţi la cumpărare


Concret, nimeni nu se înghesuie să cumpere casele sau maşinile scoase la vânzare pentru recuperarea datoriilor. Deşi, avantajele cumpărării unui imobil de la executor sunt evidente.


Casa sau terenul sunt evaluate la preţul pieţei, iar cumpărătorul nu plăteşte nici taxe notariale şi nici comisioanele specifice unei agenţii imobiliare. Oamenii n-au însă bani, iar executorii rămân cu „marfa“ nevândută, deşi se laudă cu super-oferte.


„În prezent, am oferit spre vânzare o casă şi un teren în Suceava. Pentru casă preţul de pornire este 521.900 de lei, iar pentru teren 39.526 de lei“
, a explicat Paula Belibou.


Casa de 111 metri pătraţi, pe două nivele şi mansardă, a fost evaluată de specialist la suma de peste 500.000 de lei pentru că se află într-o zonă centrală.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite