Evidenţa Populaţiei Suceava s-a mutat în sediu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul în care a funcţionat timp de 40 de ani Serviciul de Evidenţă a Populaţiei nu aparţine Primăriei, iar sumele necesare renovării  se ridicau la un milion de lei.

Serviciul de Evidenţă a Populaţiei funcţionează, de azi, într-un nou sediu, în incinta mall-ului din lunca Sucevei. Mutarea celor nouă angajaţi care deservesc 220.000 de persoane era necesară din cauza condiţiilor improprii de lucru din vechiul sediu.


Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că spaţiul în care a funcţionat timp de 40 de ani Serviciul de Evidenţă a Populaţiei nu aparţine Primăriei, drept urmare nu a avut posibilitatea să-l renoveze, mai ales că sumele necesare se ridicau la un milion de lei. „Spaţiul acela este insalubru, astfel că Evidenţa Populaţiei s-a mutat fără chirie la mall“, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei. La parterul respectivului mall funcţionează şi Serviciul de Înmatriculări Auto şi Eliberare Permise Suceava.


Angajaţii Biroului de Evidenţă a Populaţiei trebuiau să se mute în prima lună a acestui an, însă totul a fost amânat din cauza întârzierii mobilierului comandat pentru amenajarea noului spaţiu.


Timp de două zile, joi şi vineri, nu s-au primit acte la Biroul de Evidenţă a Populaţiei, tocmai din cauza mutării în noul sediu. De azi, programul cu publicul a fost reluat, iar „actele de identitate se vor elibera într-un spaţiu modern, complet utilat, situat la etajul shopping mall-ului“, a precizat Cătălina Pruteanu, marketer-ul mall-ului din lunca Sucevei.


Primirea documentelor la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei se va face luni, marţi, joi şi vineri, între orele 8.30 şi 14.00, iar miercuri între 13.30 şi 18.30. Eliberarea actelor de identitate are loc luni şi joi, între orele 14.30 şi 18.00, marţi între 14.00 şi 15.45, iar miercuri între 8.30 şi 13.00.


„E mai uşor pentru cei care au nevoie de serviciile lor să meargă la mall, decât unde erau ei ascunşi înainte. Puţină lume ştia unde se afla vechiul sediu, pentru că era între blocuri”, ne-a spus Iulian Amariei, student.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite