Evaziune fiscală pe faţă în Bazarul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun comerciant nu emite bon fiscal la vânzare, ceea ce înseamnă că pentru marfă nu are acte. Din cei 200.000 de lei care se încasează lunar în Bazar, circa 50.000 de lei are trebui să ajungă la stat.

În bazar sunt aproximativ 20.000 de clienţi într-o lună, ceea ce înseamnă o medie de 1.000 de clienţi pe zi. Dacă fiecare ar face cumpărături de 10 lei, într-o lună la Bazar ar fi încasări de cel puţin 200.000 de lei. Niciun comerciant nu emite bon fiscal la vânzare, ceea ce înseamnă că pentru marfă nu are acte. Din cei 200.000 de lei care se încasează lunar în Bazar, circa 50.000 de lei are trebui să ajungă la stat.
 
Conform calculelor, valoarea minimă a evaziunii fiscale într-o lună ajunge la cel puţin 200.000 de lei la Bazar. „E foarte greu de estimat valoarea totală exactă a evaziunii fiscale, deoarece în Bazar sunt sute de societăţi comerciale, iar noi avem situaţii pe fiecare firmă în parte“, a subliniat Ionuţ Vartic, directorul Gărzii Financiare.

Citeşte mai multe despre evaziunea fiscală din bazarul sucevean în ADS Suceava, săptămânal ce apare mâine dimineaţă pe piaţă, la preţul de doar 0,9 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite