Evadare în natură, în apropierea Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurile din jurul municipiului sunt un loc excelent pentru un picnic cu prietenii sau familia.        

Cea mai apropiată oază de verdeaţă este pădurea Adâncata, aflată la trei kilometri de Suceava. Dacă vreţi să faceţi un picnic, zona vă oferă numeroase poieni unde puteţi întinde pătura sau unde puteţi încinge un grătar, cu condiţia să nu fie în apropierea copacilor pentru a nu izbucni incendii.

Tot aici, sunteţi aşteptaţi la complexul hotelier din inima pădurii. Grădinile au fost amenajate cu băncuţe şi balansoare şi au fost create mici parcuri de joacă pentru copii. De asemenea, aici se pot face plimbări cu ponei sau cai. „Am dat 15 lei ca băieţelul meu să călărească un ponei“, a spus Lucia Miroiu, profesoară.

Căutată este şi pădurea Ilişeşti, ultimul „popas“ înainte de a ajunge în munţi. La sfârşit de săptămână, la 25 de kilometri de municipiu, zeci de suceveni preferă această zonă fie pentru a se odihni pe o pătură întinsă la umbra copacilor, fie pentru a face grătar în locuri special amenajate. Cei care vor să servească masa pot opta pentru una dintre terasele de  la marginea pădurii. „Am venit şi am stat cu cortul, de vineri până duminică. Păcat că mai sunt mulţi care lasă gunoaie în urma lor“, a spus Viorel Costaş, programator. Pădurea Dragomirna este celebră atât pentru frumuseţea locului, cât şi pentru mănăstirea medievală care poartă acelaşi nume.

La 12 kilometri de municipiu, puteţi îmbina plimbările prin natură cu vizitarea lăcaşului de cult, care atrage turişti din întreaga ţară. Mănăstirea este umbrită de o perdea de brazi şi se oglindeşte într-un lac. Pentru câteva ore de relaxare puteţi opta şi pentru pădurea Mihoveni. Cei care vor mai mult soare, pot să-şi aleagă loc de campat pe marginea râului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite