Suceava:Nevoiaşii suceveni, ajutaţi de Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava:Nevoiaşii suceveni, ajutaţi de Europa
Suceava:Nevoiaşii suceveni, ajutaţi de Europa

Sucevenii cu venituri foarte mici vor primi ajutoare umanitare de la Uniunea Europeană.

Sucevenii cu venituri foarte mici vor primi ajutoare umanitare de la Uniunea Europeană (UE) printr-un program de întrajutorare iniţiat de autorităţi. Astfel, aproximativ 90.000 de persoane, pensionari şi suceveni cu handicap, vor primi de la UE produse alimentare, constând în făină şi zahăr.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, de aceste ajutoare vor beneficia 89.822 de suceveni, mulţi din ei fiind pensionari care au un venit mai mic de 400 de lei.

Şase kilograme de zahăr şi 19 kilograme de făină

Totodată, acesta a mai precizat că produsele alimentare vor fi distribuite şi persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat, şomerilor şi persoanelor cu handicap. Beneficiarii ajutoarelor umanitare vor primi de la UE câte şase kilograme de zahăr şi 19 kilograme de făină albă.

După primirea produselor, primăriile din judeţ vor fi cele care se vor ocupa direct de depozitarea şi distribuirea produselor către pensionari şi persoanele cu handicap. Sucevenii s-au declarat încântaţi de programul Uniunii Europene şi de bunurile pe care le vor primi. „E binevenit ajutorul însă am o întrebare: nu-mi dau şi puţin ulei?“, a comentat pensionarul Constantin Gherghină.

Sucevenii au beneficiat şi anul trecut de acest program umanitar. Atunci, aceste ajutoare au fost primite de aproximativ 45.000 de suceveni, cantităţile alocate judeţului Suceava fiind de 700 de tone de zahăr şi 1.300 de tone de făină albă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite