EXCLUSIV: Este oficial: asasinii din Siret au fost prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portretele-robot ale celor doi bărbaţi bănuiţi de crimă
Portretele-robot ale celor doi bărbaţi bănuiţi de crimă

Marius Iacob, procurorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care s-a ocupat de crima de la Siret, a confirmat că ucigaşii sunt arestaţi în Ucraina. Iacob a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ că Leonid Zaporojneţ (51 de ani), din Cernăuţi, este principalul suspect în cazul dublului asasinat.

Citiţi şi:

Hriţcu, valutistul cu două feţe

Valutistul, pus la detectorul de minciuni

Pedeapsa maximă pentru crima de la Siret

Suceava:Mamă şi fiică de şase ani executate în stil mafiot

„Ucigaşii sunt identificaţi şi se află în Ucraina. Unul este arestat în altă cauză“, a declarat în această dimineaţă procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, care  s-a ocupat de caz.

Principalul suspect în cazul asasinării lui Carmen (39 de ani) şi Ralucăi (6 ani) Hriţu este Leonid Zaporojneţ, în vârstă de 51 de ani, din Cernăuţi.

Acesta a fost arestat la începutul acestei săptămâni pe teritoriul Ucrainei. Zaporojneţ a fost dat de gol de probele ADN prelevate de anchetatori de pe tubul de cartuş gol găsit lângă cadavrul lui Carmen Hriţcu.


Zaporojneţ ar fi chiar singurul autor al crimelor, cel de-al doilea bărbat prezentat în portretul-robot doar ar fi asistat la asasinat. Surse neoficiale susţin că Leonid Zaporojneţ nu a părăsit ţara imediat după crimă, ci a trecut graniţa din Siret după două zile.

Aceleaşi surse susţin că mobilul crimelor ar fi fost jaful, variantă prezentată şi de valutistul Vasile Hriţcu, soţul lui Carmen şi tatăl Ralucăi.

Deocamdată, anchetatorii din Suceava refuză să dea detalii despre caz. „Nu avem date suficiente de la ucraineni care să confirme că asasinii au fost prinşi“, a spus Vasile Mandici, procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Acesta a mai explicat că în cazul în care acest Leonid Zaporojneţ ar fi fost arestat de către autorităţile ucrainene, aceştia nu l-ar fi putut reţine pe suspect decât pentru alte infracţiuni, deoarece din Suceava nu s-a emis nicun mandat de arestare pe numele său.

Deşi s-a speculat în presa locală şi centrală că asasinul va fi predat pe mâna autorităţilor române săptămâna viitoare, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal. Docmentele necesare procedurii de transfer nu pot fi finalizate până atunci. Fără probe solide care să ducă la finalizarea dosarului , anchetatorii nu pot emite acest mandat de arestare pentru a fi extrădat Leonid Zaporojneţ.
 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite