Suceava: Elevii de liceu îşi petrec „pauza mare“ la o bere în bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Elevii de liceu îşi petrec „pauza mare“ la o bere în bar
Suceava: Elevii de liceu îşi petrec „pauza mare“ la o bere în bar

Tinerii de vârsta liceului frecventează localurile mai ales între două cursuri. Atât elevii minori, cât şi cei care le vând băuturi alcoolice riscă să fie amendaţi.

Începerea noului an şcolar a însemnat şi modificarea profilului clientului sucevean de bar sau de cafenea.
„De când a început şcoala au început să vină tot mai mulţi elevi la cafenea. Mulţi dintre ei vin doar în pauze şi beau un suc în timp ce stau de vorbă cu prietenii şi colegii“, a declarat Vasile Mujdei, barman.

În pauză, la o bere şi-o ţigară
Afluxul elevilor îi ajută pe administratorii barurilor la capitolul încasări. Până în  urmă cu câteva zile, localurile sucevene aveau clienţi cu preponderenţă în weekend şi sporadic în timpul zilei.

„Seara nu mai ies căci, din păcate,  a doua zi am cursuri. Recuperez în schimb în timpul pauzelor, când ies la un bar de lângă şcoală şi mă relaxez la o ţigară şi un suc sau o bere. Bineînţeles că-mi iau şi colegii să vorbim, căci nu ne-am întâlnit de câteva luni“, a declarat Daniel Vornicu, elev în clasa a XII-a.

Nu toate barurile din oraş profită în aceeaşi măsură de disponibilitatea de a cheltui a adolescenţilor. Cele mai avantajate sunt cafenelele din preajma şcolilor sau a liceelor, pe când celelalte reuşesc să adune ceva bani doar seara ori la sfârşit de săptămână.

„Tinerii vin în bar doar seara şi în weekend. De când a început şcoala încasările au crescut, probabil şi datorită numărului mare de elevi ce vin din localităţile învecinate“, a declarat Loredana Chihulcă, barmaniţă într-un bar din centrul municipiului.

Potrivit chelnerilor, fiecare elev cheltuie între 5 şi 10 de lei în pauza de ţigară din pauza mare. Patronii localurilor din zona centrală a Sucevei se aşteaptă să dea lovitura după 1 octombrie, odată cu debutul noului an universitar.  Ca în fiecare an, cel puţin până la prima sesiune de examene, studenţii vor da tonul distracţiei în cluburi şi baruri. „Un noul val de încasări semnificative vom înregistra odată cu sosirea studenţilor. Ei sunt foarte petrecăreţi şi lasă sume importante în bar“, a declarat Gheorghe Pavelescu, patronul unui local din municipiu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite