Elevele-stripăriţe, la judecata colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancuţa şi Jojo, „vedetele“ filmului postat pe internet, s-au întors ieri la cursuri, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Atât cele două stripăriţe de ocazie, cât şi profesorii de la liceul din Fălticeni vor să uite cât mai repede „show-ul erotic“. „Fetele au venit de astăzi (n.r.-ieri) la şcoală îmbrăcate în uniformă, iar lucrurile au revenit la normal. Vor intra într-un program de consiliere, iar la prima abatere vor fi exmatriculate“, a spus Doina Monoranu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu“.

Pe de altă parte, mulţi elevi cred că fetele au scăpat prea „ieftin“. „Pedeapsa e prea uşoară. Şi ce dacă le-a scăzut nota la purtare? Se vor putea înscrie bine-mersi la facultate căci nu mai interesează pe nimeni nota lor la purtare“, a declarat Georgiana, elevă în an terminal. „Dacă voiau să facă aşa ceva trebuiau să se ducă în altă parte şi nu să afecteze prestigiul clasei şi al şcolii“, a mai spus Camelia Rotaru, elevă în clasa a XII-a.

Alţii spun că „fetele rele“ de la „Băcescu“ au primit ceea ce meritau. „Şefii şcolii au procedat bine deoarece fetele sunt în clasa a XII-a şi trebuie să-şi continue studiile. Bănuiesc că va fi o învăţătură de minte pentru ele“, a declarat Răzvan Airinei, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“.

Scandal cu rădăcini adânci

Profesorii suceveni cred că astfel de probleme există peste tot şi trebuie combătute cu legi şi regulamente noi. „Trebuie luată o măsură la nivel naţional deoarece auzim tot mai des despre astfel de lucruri. Nu este vorba doar despre un liceu dintr-un anumit oraş. Ar trebui să ne punem un semn de întrebare pentru că ceva în societatea noastră nu funcţionează, iar totul porneşte din şcoli“, a spus Ancuţa Norocel, profesor de limba spaniolă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite