Suceava: Edilii nu pot plăti medicii din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Suceava se plânge că nu poate asigura salariile celor 65 de cadre medicale care vor fi transferate de la Ministerul Sănătăţii la administraţiile locale.

Primarul Ion Lungu a declarat, astăzi, că primăria va prelua cadrele medicale din şcoli, licee şi grădiniţe, respectiv zece medici generalişti, 13 stomatologi, 38 asistenţi generalişti, trei asistenţi dentari şi un mediator sanitar de la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava.

El a declarat că, în prezent, primăria nu poate asigura plata acestor cadre pentru că nu are capitol bugetar, iar o altă problemă despre care actul normativ nu face precizări o reprezintă dotările cabinetelor ce urmează a fi preluate de municipalitate şi sursa de finanţare a acestora.

“Vom pune în aplicare ordonanţa, dar vom insista la Ministerul Sănătăţii să asigure bani pentru aceste cadre medicale, pentru că noi nu avem prins în bugetul pe 2009 asemenea surse de finanţare pe activitatea de asistenţă medicală”, a spus Lungu.

Lungu a spus că legislaţia nu este clară în privinţa salarizării celor 65 de cadre medicale, precizând că există riscul ca oamenii să nu-şi poată încasa drepturile în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va aloca fondurile necesare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite