Suceava: Duşuri reci până la începutul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Duşuri reci până la începutul iernii
Suceava: Duşuri reci până la începutul iernii

Reabilitarea conductelor de termoficare începe cu o lună mai târziu din cauza contestaţiilor de la licitaţie.

Lucrările pentru înlocuirea magistralei de agent termic din municipiul Suceava vor începe de săptămâna viitoare. Schimbarea conductelor de termoficare a fost decalată cu o lună deoarece licitaţia organizată de municipalitatea din Suceava a fost contestată de cele două firme ieşene, a căror ofertă a fost eliminată din start. „Timpul se scurge în defavoarea noastră, mai ales că lucrările sunt deja mult întârziate, aşa că vom insista ca societăţile angajate să treacă la treabă cât mai repede, adică cel târziu de săptămâna viitoare“, a declarat Florin Cerlincă, directorul tehnic al Primăriei Suceava.

Pericol de întârziere


Noua magistrală, cu o lungime de 5,3 kilometri, ar trebui să fie gata în trei luni de la intrarea „în pâine“ a muncitorilor.
Condiţia a fost impusă în contractul semnat cu societăţile Incom şi Conest, ambele din Iaşi. Orice întârziere în termenul de predare îi poate condamna pe sucevenii branşaţi la Termica la calorifere reci şi la lipsa apei calde în plin sezon rece.

Licitaţie cu cântec


Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat câştig de cauză consorţiului Incom-Conest, după ce licitaţia pentru refacerea magistralei de agent termic a fost câştigată de un alt grup de firme. Valoarea contractului este de peste opt milioane de lei, fără TVA. Iniţial, comisia Primăriei Suceava a respins oferta ieşenilor deoarece nu au dovedit că îndeplinesc condiţiile din caietul de sarcini vizavi de volumul lucrărilor similare executate anterior.

Plan de lucru


Lucrările se vor întinde pe aproape 30 de străzi din oraş, iar Termica va începe să furnizeze căldură şi apă caldă cel mai curând în cursul lunii octombrie. Două luni va dura înlocuirea conductelor şi încă o lună acoperirea şanţurilor. „La jumătatea lui octombrie sperăm să fie asigurate condiţiile pentru furnizarea căldurii“, a explicat Florin Cerlincă.

Zone afectate de lucrări

În lunile august şi septembrie vor fi înlocuite conductele de termoficare din zonele Piaţa Centrală-Primăria Suceava, Piaţa Centrală-B-dul George Enescu-cartier Obcini şi staţie Orizont Burdujeni-Punctul Termic Cuza Vodă 6. În acest timp, alte firme vor moderniza cinci Puncte Termice (PT) şi reţelele de transport şi distribuţie care ţin de PT-urile Obcini 1, A4 Tipografie, George Enescu 4, 3 şi 1, Cuza Vodă 6 şi Zamca 5.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite