După ger, copiii au dezlegare la patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii au început să-şi scoată copiii din case după frigul extrem din ianuarie. Cele două patinoare din oraş oferă condiţii numai bune pentru micuţii dornici să se simtă bine.

Temperaturile ceva mai ridicate din ultimele zile au adus bucuria pe chipurile copiilor. Spaţiile de joacă au început să mişune de râsete, iar gheaţa s-a umplut de lamelele ascuţite ale patinelor. Cele două patinoare din oraş, cel vechi de pe strada Universităţii şi cel din faţa mall-ului s-au umplut de clienţi.
Deoarece vine sfârşitul de săptămână, administratorii s-au gândit că numărul celor care vor alege patinajul în locul altor activităţi o să crească, iar atmosfera trebuie să facă şederea vizitatorilor cât mai plăcută. Pe lângă cornuri cu ciocolată şi plăcinte calde, vechiul patinoar mai oferă şi vin fiert cu piper, pentru părinţii care-şi însoţesc copiii. Nu lipsesc însă nici ciocolata caldă, cafeaua şi băuturile răcoritoare, toate la preţurile din magazin.


Părinţii iau lecţii de patinaj de la cei mici


Popcornul rămâne atracţia celor mici, care se aşează din 10 în 10 minute pe băncuţe la odihnă. Unii dintre părinţi, cei mai curajoşi, se lasă duşi de val şi iau lecţii de la micuţii lor. „Copilul meu are cinci ani, dar deja merge cu spatele pe patine, mă ţine el de mână să nu cad. L-am adus pe gheaţă de la patru ani şi a învăţat foarte repede. Recomand tuturor părinţilor să facă la fel. Este minunat când copilul tău poate face lucruri pe care tu, ca om mare, nu le poţi“, spune cu mândrie Ilie Mihai, electrician. Chiar dacă patinoarul de pe strada Universităţii este mai mare ca spaţiu, părinţii cu pretenţii preferă să-şi ducă copiii la mall. „Este mai frumos parcă. Păcat că nu au băncuţe unde să ne odihnim. Din această cauză, după maxim 20 de minute ieşim. În partea cealaltă sunt băncuţe, însă copiii spun că vor la mall“, mărturiseşte Oana Cramaroc, mămica a doi băieţei.


Deoarece mulţi dintre copii sunt cu vârste de până în 10 ani, medicii recomandă părinţilor să nu-i lase singuri pe gheaţă, deoarece cei mai mari se pot izbi cu viteză şi-i pot răni. Cotierele, mănuşile, genunchierele şi o cască de protecţie nu trebuie să lipsească nici unui începător, mai ales că acestea se găsesc chiar şi în Bazar, la preţuri rezonabile. În cazul unor accidentări, părinţii trebuie să meargă repede la spital, deoarece o căzătură bruscă poate lăsa copilul cu vânătăi iar în cele mai grave situaţii, cu capul spart ori cu mâna ruptă. „În perioada asta vin copiii cu mâinile rupte, luxate. În momentul în care cad, ei vor să se sprijine şi cad cu mâinile sub ei, iar atunci când cad în faţă, de regulă, îşi rup nasul sau îşi sparg capul în zona frunţii“, spune Visarion Iliescu, medic pediatru.

Cât costă o oră jumătate la patinoar

  • Intrarea pentru copii: 4 lei;
  • Intrarea pentru adulţi: 7 lei;
  • Patine de închiriat (copiii): 5 lei;
  • Patine de închiriat (adulţi): 7 lei;
  • Vin fiert: 3 lei;
  • Popcorn: 2 lei;
  • Produse patiserie: 1,5/2 lei;
  • Ciocolată caldă: 1 leu;
  • Ceai: 1 leu.
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite