Drumul spre grădiniţă, pavat cu un crater gigantic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18 copii trec zilnic pe lângă capcana din plin centrul Sucevei. Locatarii străzii au ajuns la capătul răbdării, în timp ce edilii promit să o astupe zilele acestea.

Cei 18 copii care învaţă la Grădiniţa „Micul Prinţ“ de pe strada Dragoş Vodă trec zilnic pe lângă o groapă lungă de 4 metri şi adâncă, pe alocuri, de peste 1 metru. Pericolul la care sunt expuşi micuţii este cu atât mai mare cu cât programul unităţii de învăţământ se termină la 19.00, oră la care strada, situată în plin centrul Sucevei, între Cinema Modern şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, este învăluită în beznă.


Craterul, săpat pentru înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare, se află în acelaşi stadiu de peste trei luni de zile. Muncitorii firmei nemţeşti Pfeiffer, angajaţi de municipalitate pentru efectuarea lucrărilor, l-au abandonat odată cu venirea iernii.


Craterul, nesemnalizat


Dovadă a grabei cu care au părăsit şantierul stau târnăcopul şi ranga uitate pe marginea gropii. Banda de semnalizare a şantierului a căzut demult, iar şoferii străini de oraş care s-ar putea aventura pe străduţă sunt în pericol să se prăbuşească în plin hău. Sucevenii care locuiesc pe strada Dragoş Vodă, dar şi părinţii copiilor înscrişi la grădiniţă, au ajuns la capătul răbdării.


„Este neruşinare ce se întâmplă pe strada asta. Îşi bat joc de noi! Au început lucrările la apă şi canalizare din toamnă şi nu au fost în stare să facă totul ca înainte. Măcar de-ar fi fost practicabilă, dar cu groapa aia care ocupă jumătate de drum suntem ca după bombardamente. Au schimbat ţevi peste ţevi pentru că nu se potriveau şi ne-au lăsat fără apă zile întregi“, a spus Marian Gherghină, un pensionar care locuieşte pe această stradă.


Conducerea unităţii de învăţământ s-a săturat să aştepte ca cei de la primărie să ia atitudine. „Noi tocmai intenţionam să facem apel la edili să vină să o acopere pentru că nu se mai poate. Am înţeles, au lucrat până târziu în iarnă, însă groapa din faţa porţii grădiniţei reprezintă un adevărat pericol“, a explicat Mariana Popescu, managerul Grădiniţei „Micul Prinţ“.


Contactaţi, edilii locali au explicat că vor acoperi groapa chiar astăzi (15 martie - n.r.). „Din cauza lucrărilor foarte complicate a mers mai greu pe strada Dragoş Vodă. Era nevoie de punerea unor branşamente şi, din cauza gerului, nu s-a mai putut lucra“, a explicat viceprimarul Viorel Seredenciuc.
De altfel, reprezentanţii primăriei i-au avertizat în mai multe rânduri pe responsabilii firmei Pfeiffer pentru ritmul lent al lucrărilor din tot oraşul.

Copiii vin doar însoţiţi la grădiniţă  


Pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire, conducerea Grădiniţei „Micul Prinţ“ a instituit reguli stricte de circulaţie pe stradă. Astfel, niciun copil nu intră şi nu iese de pe poarta unităţii neînsoţit de un părinte sau tutore. „Noi am avut grijă să îi instruim pe părinţi. Niciun copil nu iese neînsoţit din grădiniţă şi de aceea nu am avut neplăceri cu cei mici. În ceea ce priveşte locul de joacă, ei sunt mereu supravegheaţi şi nu ies singuri din curte“, a spus directoarea Mariana Popescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite