Suceava: Drumul spre şcoală, slalom printre maşini (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ajunge la şcolile unde învaţă, unii elevi îşi riscă existenţa

Din cauza trotuarelor neîncăpătoare şi a autoturismelor parcate aiurea sute de elevi suceveni fac eforturi pentru a ajunge întregi la unităţile de învăţământ.

 E ora 12.00. Copiii şi-au luat ghiozdanele şi se pregătesc de plecare. Cu paşi repezi se îndreaptă spre casă însă, mai întâi, au de trecut o probă grea: mersul pe trotuarul de lângă şcoală şi slalomul printre autoturisme.

Două pe trotuar,
a treia pe stradă

Din cauza trotuarelor neîncăpătoare şi a autoturismelor parcate aiurea elevii care învaţă la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Suceava, situată pe strada Tudor Vladimirescu, au mari probleme. Zilnic, când doresc să ajungă la şcoală, sau când se deplasează spre casă, aceştia aproape că-şi riscă integritatea fizică. Riscul ca un copil să se accidenteze în acea zonă creşte şi pentru faptul că, lângă şcoală, funcţionează o grădiniţă.

„Trotuarele sunt înguste şi zona e foarte periculoasă”, a declarat Oana Zvâncă, mama unui elev. Pentru că trotuarul este îngust, nu pot trece decât două persoane în acelaşi timp. A treia trebuie să circule pe lângă, punându-şi viaţa în pericol. Dacă un adult se poate feri, în cazul unui copil mai zvăpăiat, situaţia se complică. „Chiar dacă îţi ţii copilul de mână, tot ţi-e teamă. Trebuie să te păzeşti, căci altfel te accidentează vreun şofer neatent”, s-a plîns Nicolina Pădureţ, bunica unui preşcolar.

Stradă cu sens unic

Pentru a nu-i pune în pericol pe elevii care studiază în cadrul şcolii, conducerea instituţiei a depus o cerere către Primărie pentru transformarea străzii în sens unic.

„Ni s-a aprobat cererea şi acum e mai bine. Au pus şi borduri mai înalte, astfel încât autoturismele să nu mai poată ajunge pe trotuar”, a declarat Elena Bucătaru, directoarea şcolii. În urma acestei transformări riscul producerii unui accident a scăzut, însă nu a dispărut. Sucevenii care locuiesc în zonă escaladează bordurile şi reuşesc totuşi să parcheze maşinile pe trotuar. Nu de puţine ori, elevii trebuie să se ferească pentru a nu fi agăţaţi de maşini.

Video

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite