Suceava: Drogurile, un viciu costisitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Drogurile, un viciu costisitor
Suceava: Drogurile, un viciu costisitor

Direcţia de Sănătate Publică din Suceava nu este de acord cu legalizarea drogurilor în România.

Pentru că problemele de sănătate survenite în urma consumului de droguri sunt suportate de către bugetul sistemului sanitar, legalizarea acestora ar reprezenta un adevărat pericol, atât pentru oameni cât şi pentru Fondul de Sănătate.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava, Alexandru Lăzăreanu  a declarat faptul că, românii vor ajunge cu drogurile în aceeaşi situaţie în care sunt cu alcoolul.

În opinia acestuia, legalizarea stuferfiantelor uşoare va produce în rândul tinerilor noi victime iar statul va cheltui bani care ar trebui să meargă în alte direcţii.

Spre exemplu, bătrânii care nu primesc medicamente suficiente şi îngrijiri medicale corespunzătoare în prezent din lipsa banilor mai târziu vor fi ignoraţi şi mai mult.

Totodată, conducerea Direcţie de Sănătate Publică consideră că ar fi mai coresc şi mai sănătos ca cei bolnavi de pe urma viciilor, cum ar fi cancerul pulmonar din cauza fumatului şi ciroza cauzată de băutură, să-şi plătească singuri spitalizarea şi medicamentele.

“Deoarece sunt boli făcute de măna omului, statul nu este obligat să cheltuie bani pentru tratament. Nu ne mai trebuie încă un viciu costisitor”, a încheiat domnul Lăzăreanu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite