Două autoutilitare noi pentru ISU Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la jumătatea anului viitor, ISU va primi alte 18 autospeciale noi
Până la jumătatea anului viitor, ISU va primi alte 18 autospeciale noi

Acestea sunt primele dintr-un total de 20 de utilaje ce vor dota Inspectoratul până la jumătatea anului viitor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava şi-a primit ieri cadoul de Crăciun, şi anume două autoutilitare de ultimă generaţie, achiziţionate pe fonduri europene. Acestea sunt primele două dintr-un total de 20 de utilaje ce vor dota Inspectoratul până la jumătatea anului viitor.

Autoutilitarele sunt achiziţionate printr-un program al Consiliului Judeţean Suceava, derulat împreună cu alte cinci judeţe din Regiunea Nord-Est. „Am înfiinţat în 2008 Euronest, o societate prin care ne-am propus să aducem fonduri europene şi să dotăm judeţele noastre cu autospeciale şi cu ambulanţe pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, cel care a înmânat ieri cheile şi documentaţia şefului ISU, Ion Burlui.

Pentru judeţul Suceava, acest proiect înseamnă dotarea ISU cu zece ambulanţe pentru situaţii de urgenţă şi zece autospeciale, valoarea totală situându-se în jurul sumei de 3,4 milioane de euro. În total, pentru toate cele şase judeţe din regiunea Nord-Est, vor fi achiziţionate 94 de astfel de utilaje.

ISU are, de ieri, un utilaj Frap, pentru intervenţii şi descarcerări rapide, inclusiv sisteme medicale de prim ajutor, şi o autoutilitară pentru descarcerări grele şi foarte grele, pentru accidente feroviare, aviatice sau de TIR, dotată cu toată logistica.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite